Gyöngyös

2019.07.05. 16:19

Csillogó érmekkel tértek haza a megyei hastáncosok

A Semiramis Orientális Tánciskola 2005-ben Fábiánsebestyénen indult, a táncolni vágyó hölgyek megszervezték az orosházi csoportot is.

Cs. I.

A tánc iránti szeretet és elhivatottság tovább bővítette a kört, orosházi és szentesi táncosok mellett gádorosi, tótkomlósi, mezőhegyesi lányok, asszonyok is tagok lettek. A hobbi szintű táncot fellépések, majd versenyen való részvétel követte – tudtuk meg Kiss Andreától, a csoport vezetőjétől, aki jó hírekkel tért haza a hétvégén a XI. Gyöngyösön megrendezett országos hastáncversenyről. A tánciskola kiváló eredménnyel szerepelt.

Fotók: Semiramis Orientális Tánciskola

Amatőr szinten Nagy Zsófia, profi kategóriában a csoport vezetője, Kiss Andrea orientális táncművész maximális pontszámot ért el, arany minősítést kapott. Ugyancsak aranyérmet kapott Demkó Ildikó és Molnárné Bihari Gyöngyi szóló, valamint a Semiramis és a retro dívák nevű formáció csoportos táncával.

– A hastánc rengeteg élményt, szépséget, önbizalmat ad. Az orientális tánc lehet egyszerre légies, könnyed, kecses, misztikus és határozott, tüzes, szenvedélyes. Koreográfiáikban a tradícionális és a modern, show-elemek egyaránt megtalálhatók. Idén már több versenyen részt vettünk (Pécsen és Balatonszemesen), ahonnan, bronz, ezüst, arany minősíttésekkel tértümk haza – tette hozzá az orosháziak vezetője.

A békéscsabai táncosok is sikerrel szerepeltek. Az Univerzum lányai nevű trió, duó, valamint Kácsorné Győri Éva és Kölesné Vandra Éva szóló táncaikkal, maximális pontszámmal, aranyérmet kaptak. A közönség a versenyzők fergeteges táncait hatalmas tapssal, a zsűri pedig rengeteg ajándékkal, különdíjjal jutalmazta. A Semiramis Orientális Tánciskola legközelebb szombaton Eperjesen, július 13-án Kisdombegyházon, július 27-én Tótkomlóson, a Rózsa fürdőben lép fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában