Nemzeti konzultáció

2020.07.28. 13:26

Frankó Attila: most különösen fontos, hogy véleményt mondjunk

A Szeretlek Békéscsabáért Egyesület elnöke mindenkit arra buzdít, töltse ki és küldje vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet.

L. B.

Frankó Attila

Fotó: Imre György

– A demokráciát, az állampolgárokkal való kapcsolattartást erősíti, hogy a kormány időről időre kikéri bizonyos témákban az emberek véleményét a nemzeti konzultáció keretében, ez információim szerint az egész Európai Unióban egyedülálló kezdeményezés – mondta a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke. Frankó Attila hozzátette, a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló kérdőívet is kitöltötte, visszaküldte.

Frankó Attila

– Most, a járvány esetleges második hulláma előtt különösen fontos az emberek véleménye, nemcsak az intézkedésekkel, hanem a gazdaság újraindításával vagy a hazai turizmus erősítésével kapcsolatban is, és mindenkit arra tudok buzdítani, hogy töltse ki papíron vagy az interneten keresztül a kérdőívet – emelte ki. Szerinte a kormány intézkedései beváltották a reményeket, egyetértett mind a maszk viselésével, mind a rendezvények korlátozásával.

– Ezeknek, valamint az emberek fegyelmezettségének köszönhető, hogy a környező országokhoz képest itthon kevesen betegedtek meg, kevesen vesztették életüket a koronavírus miatt, és például Békés az egyik legkevésbé fertőzött megye. Mi is tudomásul vettük, hogy a saját és a környezetünkben élők egészségének védelme miatt nem lehet rendezvényeket tartani, a veszélyhelyzet ideje alatt több irodalmi est elmaradt – zárta az egyesület elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában