Békéscsaba

2021.08.10. 09:00

Harminchat fiatal kapott kismotorra jogosítványt

Három békéscsabai iskola, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium, a Kazinczy Ferenc és a Petőfi Utcai Általános Iskola tanulói közül 36 diák kapott lehetőséget arra, hogy elvégezze a rendőrség által 2013-ban elindított SuliMoped programot.

N. Sz.

A kezdeményezés keretében a 14. életévüket betöltött tanulók szerezhetnek tandíjfizetés nélkül segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító AM kategóriás vezetői engedélyt. Az előző tanév diákjai jó eredménnyel zártak, a frissen jogosítványt szerzett tanulókat Hudák Pál rendőr ezredes, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes fogadta a rendőrségen. Gratulált nekik, majd munkatársaival felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a mindennapokban a közlekedési szabályok betartása. A leglényegesebb tudnivalókat egy motoros rendőr foglalta össze a fiataloknak. Elhangzott: a közlekedésben való részvétel, a ­járművezetés nagy felelősséggel jár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában