Szent György Lovagrend

2022.06.08. 18:42

Kisiratosi diákokat fogadtak Békéscsabán

Mintegy negyven Arad megyei, kisiratosi általános iskolás látogatott szerdán Békéscsabára a Szent György Lovagrend békéscsabai priorátusa meghívására.

beol.hu

/Fotó: Für Henrik/

A lovagrend helyi priorja, dr. Szabó József elmondta: kiváló kapcsolatot ápolnak a kisiratosiakkal, és lovag Csatári György felajánlásával hívták meg a gyerekeket egy egész napos kirándulásra. Fontosnak ítélte, hogy a kisiratosi fiatalok megismerhessék a magyar történelmet, kultúrát, és kiemelte, Kisiratos a trianoni határok meghúzása előtt Békéscsaba vonzáskörzetéhez tartozott.

A diákok megnézték a Munkácsy Mihály Múzeum állandó kiállítását – lovag Medgyesi Pál, az intézmény nyugalmazott igazgatóhelyettese, valamint Váncsa Klára, a múzeum munkatársa vezette őket –, majd lovag Ugrai Gábor mutatta meg nekik a belvárost, a városházát, illetve a 101-es emlékművet – ezt azért tartották fontosnak, mert anno a gyalogezredben Arad megyeiek is szolgáltak. Ezt követően a kisiratosi tanulók ellátogattak a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában