Új csoportszoba

2022.06.16. 08:00

Új szárnnyal bővítették a zsadányi óvodát

Hamarosan birtokba vehetik a gyerekek a zsadányi óvoda vadonatúj szárnyát, amelyben egy hatvan négyzetméteres csoportszoba, illetve egy húsz négyzetméteres vizesblokk is helyet kapott – ismertette Dudás Árpád polgármester, aki a minap Gulyásné Lupsán Mariann óvodavezetővel egyeztetett a jövőbeli feladatokról a helyszínen. Abból a részből, amely eddig irodának és foglalkoztatónak adott helyet, öltözőt alakítottak ki.

L. B.

Dudás Árpád polgármester és Gulyásné Lupsán Mariann a minap a helyszínen egyeztetett a további feladatokról /A szerző felvétele/

A településvezető elmondta: a beruházásra az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 57 millió forintot nyert el. A műszaki átadás-átvétel megtörtént a napokban, a használatbavételi engedély beszerzése van most folyamatban. Az óvodavezető hozzátette: a bővítésnek köszönhetően a férőhelyek számát az eddigi 65-ről 77-re növelték. Szeptembertől várhatóan 67 gyermek jár majd a zsadányi óvodába – három csoportban –, és a most elkészült csoportszobában 29-en kaphatnak helyet. Elmondta: a bútorok, függönyök, szőnyegek beszerzése most van folyamatban. A régi bútorokat is felújítanák a szülők segítségével, valamint alapítványi forrásból, hogy a berendezések egységes képet mutathassanak. 

Mindketten kiemelték: az óvoda további fejlesztésére 38,1 millió forint támogatást kapott az önkormányzat a TOP Plusz keretében. Ebből egyrészt az újonnan épült szárny melletti területet laknák be – magaságyást készítenének, tárolót építenének, mezítlábas ösvényt alakítanának ki –, másrészt az eddigi udvarrészen a Magyar Falu Program során készült gumiburkolat fölé tetőt építenének. Azért, hogy a gyerekek tűző napsütésben is árnyékban legyenek. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában