Olvasói jelzés

2022.10.23. 11:24

Zsúfolt volt a Békéscsabáról Szegedre tartó vonat

Az elmúlt időszakban több olvasónk is megkereste hírportálunkat azzal az észrevételével, hogy a Békéscsabáról Szeged felé tartó járatok elsősorban vasárnaponként, nagyon zsúfoltak.

P. G.

Fotó: BMH

Az egyik olvasónk külön kiemelte, néhány hete az egyik vasárnap előfordult, hogy összesen két vagon indult a régi „kis pirossal”, ami olyan szinten megtelt, hogy sokaknak egész úton állniuk kellett, nagyon nagy volt a zsúfoltság, az utazás kifejezetten kényelmetlenül telt többek számára is.

Megkerestük a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát a kérdésben, amelynek munkatársai arról tájékoztatták hírportálunkat, hogy a Békéscsaba és Szeged közti vonalon alapvetően kétkocsis szerelvények közlekednek, amelyeket a legfrekventáltabb járatoknál egy plusz kocsival erősít meg a MÁV-START, melyekkel 210 ember utazását biztosítják. Műszaki hiba esetén Bz motorkocsival és mellékkocsival kell pótolni a szerelvényt, aminek a kapacitása közel 100 fő. Ezekben az esetekben előfordulhat zsúfoltság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában