Előadások

2022.12.04. 08:10

Évet zártak a Szent György Lovagrend csabai képviselői

A Szent György Lovagrend Békéscsabai Priorátusának évzáró rendezvényét tartották szombaton a megyeszékhelyi evangélikus egyházközség Várkonyi termében.

P. G.

Dr. Szabó József József prior. /Fotó: Für Henrik/

Fotó: Fur_Henrik

Az eseményen Verasztó János lelkész köszöntötte a megjelenteket, majd Váncsa Klára mondta el Szabó Lőrinc Hazám, keresztény Európa című versét. Lovag Szerencsés Sándor nagyprior a nagypriorátussal kapcsolatos aktualitásokat ismertette, és fontosnak nevezte, hogy minél többen megismerjék a tevékenységüket. Kitért arra, hogy az ukrajnai háborús események elindulásakor elsők között vittek adományt a szomszédos országba.

Dr. Szabó József prior külön köszöntötte az elismerésben részesült Medgyesi Pált, illetve a lovagrend új helyi tagját Ugrai Gábort, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület vezetőjét. 

Az eseményen több érdekes előadás is elhangzott, egyebek mellett szó volt arról is, hogy honnan indult, mekkora utat tett meg a priorátus az elmúlt években. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában