Békéscsaba

2023.05.29. 06:38

Bázisintézményi címet nyert el újabb három évre az Andrássy gimnázium

Újabb három évre, 2026-ig, immár harmadik alkalommal nyerte el az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium – ismertette Szabó László igazgató, kiemelve: ez az eredmény a diákok, a pedagógusok és a szülők együttes sikerének számít.

L. B.

Szabó László.

Fotó: Bencsik Ádám

Elmondta, hogy a címre pályázni kellett, bemutatva a szakmai munkát, kitérve a jó és egyedi gyakorlatokra, amelyek alapján hivatottá válik az intézmény az elismerésre.

Sorolta, hogy az Andrássy évek óta szervez vármegyei szintű, angol és német nyelvű retorikai versenyt, amelyen kreatív témákat dolgoznak fel a fiatalok. Kortárssegítő képzést indítottak a kilencedik évfolyamos tanulóiknak, a diákok játékosan és műhelymunkák során segítik egymást az önismeret fejlesztésében, az iskolai identitás erősítésében. Rendszeresen tartanak témaheteket, csatlakozva az országosan meghirdetett projektekhez – ilyen volt nemrég a fenntarthatósággal kapcsolatos –, és ezekből tevékenyen kiveszi a részét mind a gimnázium, mind a kollégium.

Jó gyakorlatnak mondta, hogy a nyolcadik osztályos tanulóknak a központi felvételire való felkészítéseket tartanak magyarból és matematikából egyaránt, ezekből a középiskola pedagógusai ugyancsak sok tapasztalatot tudnak leszűrni. Andrássy Business School néven közgazdasági mentorprogramot indítottak – amelynek hála a Pénzügyminisztériumtól Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért díjat is nyert el az intézmény –, ezt szeretnék feléleszteni. Új elemként, annak érdekében, hogy magasabb szintre emelhessék a történelem oktatását, Törizzz néven klubot hívnak életre: előadók tartanak rendhagyó órákat, illetve moderált beszélgetések szintén lesznek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában