Sajtótájékoztató

2023.09.22. 12:49

MSZP: egészséges állapotban van Békéscsaba költségvetése

A Szövetség Békéscsabáért-frakció (Miklós Attila, Fülöp Csaba) pénteken sajtótájékoztatón értékelte a csütörtöki városi közgyűlést.

Licska Balázs

Miklós Attila és Fülöp Csaba értékelte a csütörtöki városi közgyűlést.

Fotó: Licska Balázs

Fülöp Csaba úgy értékelt, hogy egészséges állapotban van Békéscsaba idei költségvetése. Tavaly 3,7 milliárd forint jött be iparűzési adóból, és úgy saccolták év elején, hogy idén ez 4,4 milliárd forint lehet. Mostanra látszik, hogy ennél is több folyhat be a gazdasági folyamatok miatt. Ahhoz, hogy jól áll a büdzsé, hozzájárult állami támogatás és az is, hogy az önkormányzati intézmények, cégek takarékosan gazdálkodtak. Erre a körültekintésre a jövőben is szükség lesz szerinte.

Miklós Attila elmondta, tavaly nyáron volt egy beszélgetés, arról, hogy érdemes lenne megszondázni a bankpiacot, meg lehetne-e olcsóbban is oldani az önkormányzat számlavezetését. A csütörtöki ülésen megkérdezte, mi lett a felmérés eredménye, volt-e beszerzési eljárás. Kiderült: három beszerzési eljárás is lezajlott, az első kettő eredménytelen lett. A harmadik lett eredményes, ám nem az a bank lett a nyertes, ahol a számlát vezetik. Elmondta: kikérte a beszerzési eljárások dokumentációit, kíváncsi arra, hogy miért volt szükség három eljárásra, és hogy idő közben változtak-e az értékelési szempontok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában