Legszínesebb évszak

2023.09.25. 15:12

Őszköszöntő Békéscsabán: színes programokkal készül szombatra a Munkácsy Negyed

A legszínesebb évszak beköszöntével, Szent Mihály napja alkalmából, az Őszköszöntő keretében színes programokkal készülnek a Munkácsy Negyed intézményei szeptember 30-án, szombaton – közölték.

Licska Balázs

A Békés Megyei Könyvtárban a Mensa HungarIQa csapata tart 14 és 18 óra között bemutatót, előadást, de tesztírásra is lesz lehetőség. Szintén 14 és 18 óra között rendezik meg a Csabai Könyvbörzét az épület körül. Ugyanekkor kézműves foglalkozásoknak ad helyet az oktatóterem, valamint 16 és 18 óra között városismereti sétára várják az érdeklődőket.

A Munkácsy Mihály Múzeumban 10.30 óráról szervez programokat a Mensa HungarIQa. 14 és 16 óra között kézműves foglalkozások lesznek, 14.30 óráról pedig mesét mond Soós Emőke. 17 órától Gyarmati Gabriella művészettörténész tart tárlatvezetést az állandó kiállításban.

A Munkácsy Emlékházban 16 órától megválasztják a kúria urát és úrnőjét, majd 17 órától lámpásokat lehet készíteni a lampionos felvonuláshoz. 20 órától gasztro-koncert keretében találkozik a zene és a bor, Lackás ad akusztikus koncertet.

A Napsugár bábszínháznál 16 órától játszóházat szerveznek és cirkuszi előadással számítanak az érdeklődőkre, majd 18 órától jön a Munkácsy Vizuál 2, amelyben a zene és az élő animáció találkozik, és a zenére rajzolt alkotások haza is vihetők.

A Csabagyöngye Kulturális Központnál 19 órától lámpás felvonulást tartanak: a kenuk a stégtől indulva hajóznak egyet az Élővíz-csatornán. A felvonulást Kádár Kolos és Janbroers Nándor akusztikus koncertje kíséri majd.

Az Őszköszöntő teljes programja itt olvasható: https://www.munkacsynegyed.hu/hu/hir/oszkoszonto-a-munkacsy-negyedben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában