Helyi közélet

2023.12.05. 13:16

Hatszáz önkéntes segíti a Vöröskereszt munkáját Békésben

A legnagyobb magyar humanitárius szervezet, a Vöröskereszt már a 142 évvel ezelőtti megalapítása óta önkéntesek közreműködésével képes ellátni feladatait, így van ez Békésben is. December 5-én, az önkéntesség világnapján az önzetlen, ellentételezés nélküli jó cselekedetek fontosságára és megbecsülésére hívták fel a figyelmet vármegyénkben is.

Nyemcsok László

Instagram sablonok - 10

Tóth Zoltánné, Vöröskereszt Békés vármegyei igazgatója kiemelte, köszönettel és hálával tartoznak az önkénteseknek, mert nélkülük nem tudnák tevékenységeiket ilyen hatékonyan végezni. Ott vannak Békésben minden településen, és a Vöröskereszt munkatársaival együttműködve eredményesek a véradásszervezéstől a rászorulókhoz eljutásig. Békésben 600 önkéntes segíti a Vöröskereszt munkáját.

Tóth Zoltánné hozzátette, tevékenységük során az önkéntesek felejthetetlen emlékeket és maradandó tapasztalatokat halmoznak fel, mialatt barátságokat kötnek a hozzájuk hasonlóan gondolkodókkal.

Az önkéntesség a Vöröskereszt Mozgalom – amelynek tagja a Magyar Vöröskereszt – hét alapelvének egyike. A mozgalom értelmezésében az önkéntesség kizárólag erkölcsi tényezők által motivált munkát, önzetlen tevékenységet jelent.

– Mindazokat, akik saját elhatározásukból, a bajban lévők iránti szolidaritásból csatlakoznak a tevékenységeinkhez, önkéntesnek nevezünk – ecsetelte dr. Ipolyi Dóra, a Magyar Vöröskereszt mozgalmi szakmai vezetője. – Igazi közösségi élményt jelent egy nemzetközi humanitárius mozgalom tagjaként végzett önzetlen jótétemény, amely során az önkénteseket nagyfokú megbecsülés övezi. Hazánkban országszerte 18 ezernél több önkéntes segítségét tudhatjuk magunkénak. Az önkéntesség világnapján nekik fejezzük ki hálánkat, köszönetünket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában