Egészségügy

2024.01.04. 16:43

Péntektől változás áll be az urológiai fekvőbetegek hétvégi ellátásában Orosházán

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Urológiai Osztályán az ellátás folyamatos biztosításának érdekében 2024. január 5-től, péntektől a betegutakat átmenetileg a vármegyén belül átszervezik – olvasható a kórház hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.

Csete Ilona

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben hétköznapokon folyamatosan biztosított az urológiai fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása. Péntek 15 óra 30 perctől hétfő reggel 7 óra 30 percig az urológiai fekvőbeteg-ellátás szünetel. A változás nem érinti az urológiai szakrendelést.

Pénteki napokon a betegeket – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – 16 óráig hazabocsátják. Azon esetekben, amikor a betegeknek hétvégén is szüksége van kórházi szakellátásra, akkor áthelyezik őket a Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Urológiai Osztályára (5700 Gyula, Semmelweis utca 1.).

A betegek szállítását az Országos Mentőszolgálat végzi, az átszállított betegek teljes gyógykezelése Gyulán történik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában