Fejlesztés

2024.02.05. 15:19

Az óvoda külső megújulását követheti a belső modernizáció Békéssámsonban

Az elnyert 35 millió forintból megoldhatják a békéssámsoni óvoda belső felújítását. Az intézményt egyébként folyamatosan fejleszti a település. A 22 millió forintos külső modernizációs és energetikai fejlesztés után a belső terek is megszépülhetnek idén.

Csete Ilona

A belső felújítással 2024 decemberére kell majd végezni.

Fotó: Fotó: BMH

Az önkormányzat sikeres projektet nyújtott be a TOP Plusz Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra című felhívásra a békéssámsoni óvoda belső felújítása címén.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz Program keretében 100 százalékos európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósul meg 35 millió forint értékben. Megtörténhet a pályázat keretein belül a településen jelenleg is óvodaként működő Szabadság utcai épület részleges belső felújítása.

A 35 millió forintos európai uniós támogatás segítségével a csoportszobák és a mosdók, a padló, illetve falburkolatok és a szaniterek teljes körű cseréje, valamint a belső nyílászárók cseréje valósul meg. 

Azt már Annus István polgármestertől tudtuk meg, hogy a 120 férőhelyes óvodában 4 óvodai csoportban foglalkoznak a kisgyermekekkel.

– Jövőnk a gyermekekben van. Békéssámson önkormányzata a tervezett fejlesztéssel tenni kíván azért, hogy az óvodai nevelés-ellátás feltételeinek javításával elősegítsük, hogy lelkileg és fizikailag egészséges, boldog felnőttek váljanak belőlük – tette hozzá a település vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában