Békéscsaba

2024.06.22. 06:49

Asterix vándorkiállítás érkezett a megyei könyvtárba - videóval

Asterix – Az eltűnt papirusz című könyvhöz készült tablókon skiccek, vázlatok és karaktertervek mentén elevenedik meg egy képregény születése. A tablókiállítás a Móra Kiadónak köszönhetően érkezett a Békés Megyei Könyvtárba.

Dinya Magdolna

A tablókiállítás 2019-ben indult útnak, Asterix 60. „születésnapjának” évfordulója alkalmából. Kertész Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese elmondta, évfordulós lett az utolsó olyan kiadvány, amelyet az eredeti szerző készített, ebből indult el egy vándorkiállítás. A kiállítás által megtekinthető az a munkafolyamat, hogyan találták ki a történetet és rajzolták meg a figurákat. Az Asterix 1959-ben indult, azóta számos film és videójáték készült belőle.

kiállítás, asterix, megyei könyvtár
A képen Kertész Zoltán, az Asterix vándorkiállítás július 19-ig látogatható Fotó: Beol.hu

Az Asterix francia kiadója több kiállítási anyagot készített a legendás alkotópáros közös munkájának bemutatására, melyeket a külföldi partnerkiadók rendelkezésére bocsátott. Minden kiállítási anyag más-más fontos részletet emel ki a világszerte ismert és szeretett sorozat születésének történetéből. 

Ideafix kalandjainak rajzfilm változatát 2022 nyárától követhették a magyar tévénézők, míg a rajzfilmekhez kapcsolódó képregény albumok az év során váltak elérhetővé a Móra Kiadó kínálatában és a könyvesboltokban. 

 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában