Hőség

2024.06.07. 14:00

A csabaiak bőséges folyadékfogyasztással védekeznek a meleg ellen - videóval

A napokban beköszöntött a nagy meleg, ami sokak számára komoly kihívást jelent. Megkérdeztük a csabai járókelőket, akik számos módszert alkalmaznak, hogy védekezzenek a hőség ellen és megőrizzék komfortérzetüket.

Dinya Magdolna

A békéscsabaiak közül is többen fagylalttal, strandolással igyekeznek átvészelni a melegebb napokat. Azonban az egyik legfontosabb dolog a megfelelő hidratálás. A nagy melegben a szervezetünk gyorsabban veszíti el vizet, ezért különösen fontos, az elegendő mennyiségű folyadék fogyasztása.

meleg, csaba, békéscsaba, hőség
Egyre többen pihennek meg a csabai fagyizókban ebben a melegben
Fotó: Bátori Attila 

A megfelelő ruházat viselése is elengedhetetlen a hőség elleni védekezésben. Az emberek könnyű, világos színű, szellős ruhákat kezdtek el hordani, amelyek lehetővé teszik a bőr lélegzését és minimalizálják a hőérzetet. Sokan kalapot, napszemüveget és naptejet is használnak, hogy megvédjék bőrüket a káros UV-sugaraktól. Továbbá sokan keresnek menedéket árnyékban és légkondicionált helyiségekben egyaránt.

Aki teheti, árnyékba húzódik
Fotó: Bátori Attila

Fontos, hogy odafigyeljünk a hőség jeleire és tüneteire. A hőguta és a kiszáradás komoly probléma lehet, ezek különösen veszélyesek lehetnek az idősekre, a gyermekekre és a krónikus betegségben szenvedőkre. Ezért kiemelten fontos a megfelelő óvintézkedések betartása és az elegendő folyadékpótlás. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában