Többen ebédelhetnek ingyen

2024.06.21. 12:31

Herczeg Tamás: módosult a gyermekvédelemmel kapcsolatos jogszabálycsomag

Elfogadta az Országgyűlés nemrég 163 igen szavazattal, 14 tartózkodás mellett a gyermekvédelemmel kapcsolatos jogszabálycsomagot, amely tehát nem csak a gyermekvédelmi törvényt érinti – ismertette Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, hogy ennek mentén több változás várható a jövőben.

Licska Balázs

A 18 év alattiak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények soha nem évülnek el

Forrás: shutterstock

Példaként hozta fel, hogy módosult a Büntető Törvénykönyv. A 18 év alattiak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények nem évülnek el; azok akik ilyen tett miatt végrehajtandó szabadságvesztést kapnak, nem bocsáthatók feltételes szabadságra. Az ilyen ügyekben jogerősen elítéltek nem kaphatnak a köztársasági elnöktől kegyelmet. 

Hozzátette, hogy a pedofil-nyilvántartásban is lesznek változások. Azok alkalmasságára, alkalmasságának vizsgálatára hatványozottabban figyelnek, akik a gyermekvédelemben dolgoznak, de azokról is szó van, akik gyermekek táboroztatásában vesznek részt.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta, hogy a nevelőszülők bizonyos esetekben plusz juttatásra számíthatnak. A rászoruló családok gyermekeit érinti, hogy ingyenesen vagy térítésmentesen étkezhetnek, valamint részt vehetnek a szünidei gyermekétkeztetésben. Mivel most egyes sávhatárokat módosítottak, kibővítették azon gyermekek körét, akik élhetnek ezzel a lehetőséggel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában