Visszatekintő

2024.06.30. 18:47

Ezek voltak a legolvasottabb cikkeink ezen a héten

Hamarosan itt az új hét, új hírekkel és új statisztikákkal. A hét zárásaként ismét megnéztük a számokat, és mutatjuk az elmúlt hét nap legolvasottabb cikkeit.

Beol.hu

Ez érdekelte a héten a legjobban olvasóinkat

A leander manapság egyre közkedveltebb dísznövény a kertjüket szépítgető háziasszonyok körében. A békéscsabai Herczeg Aranka is így találkozott a leanderrel immáron 15 éve, amikor megvásárolta udvarára az első töveket fehér, rózsaszín, ciklámen színekben, akkoriban ezek voltak az elterjedtek. Hat éve Barnabás fia talált az interneten citromsárga és narancsos leandereket, és innen kezdődött minden. Mára már közel 220 fajtával rendelkeznek és közel 5000 tő virág található meg az udvarukon.

Néhány héttel ezelőtt sokan osztották meg a hírt az interneten, és örültek annak, hogy a mezőberényi Bálintos lángosozót az ország harmadik legjobb lángosozójának választották. Pár nappal ezelőtt azonban betörtek a legendás sütödébe, és egyebek mellett az elismeréssel járó szobrocskát is ellopták. A történteken százak háborodtak fel, és kérik a tolvajokat, hogy legalább a díjat juttassák vissza a Bálintos lángosozóba, Varga Bálintnak.

A múlt hétvégi nagy viharban a kiscsákói Csapó-tanya területén kialakult egy tornádó jellegű lokális viharmag. Ezen a tanyán él és gazdálkodik férjével Csapóné Hernádi Noémi, a Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdakörének elnöke. A pusztítás lerombolta életük álmát. A szín tetőelemeit több száz méterről kellett visszahozniuk a környező gabonatáblákból. A belső udvaruk is romokban, a vas kutyakenneleket feltépte, és arrébb rakta a szél, a kutyák azóta is reszketnek.

A közszolgálati tisztviselők napját, július 1-jét a polgármesteri hivatal köztisztviselői, valamint a munkaviszonyban álló szakemberei számára munkaszüneti nappá nyilvánították Szeghalmon – ezzel kapcsolatban fogadott el egy helyi rendeletet nemrég tartott ülésén a képviselő-testület.

Egymással versenyzett, egymás mellett mintegy 100 kilométer/órával száguldozott Gyomaendrőd belterületén, majd okozott súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező balesetet az a két fiatal, akiket a napokban, nem jogerősen 3,5 év és 4 év végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek a Szarvasi Járásbíróságon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában