Tanévzáró

2024.06.30. 11:58

A tehetségek és tanáraik vehettek át díjakat a Táncsics gimnáziumban

A 2023/2024-es tanévet ezennel lezárom – Orosházán, a Táncsics gimnázium pénteki tanévzáróján erre a mondatra nagyon sok diák várt. Árusné Erős Krisztina, a Táncsics gimnázium igazgatójának a bejelentését nagy taps fogadta. Számos elismerést adtak át tehetséges diákoknak.

Csete Ilona

Elbúcsúztatták és egyben meg is ünnepelték a Táncsics gimnáziumban ennek a  tanévnek az eredményeit. Visszatekintettek: minden nap adott új feladatokat és hozott új sikereket. Az igazgató nem sorolta fel a sok szép eredményt beszédében, de azt megemlítette, hogy számuk sok százban mérhető.

Táncsics gimnázium, évzáró, tehetségek, díjátadó
Kaáli professzor a legnagyobb mecénása a Táncsics Gimnáziumnak évtizedek óta. A szerző felvétele

A legkiválóbbak eredményeit értékelték

Elsőként a DSD II. nyelvi diplomáikat vehették át a tanulók. A Táncsics Örökös ÖKO-iskola cím birtokosa, ehhez a címhez kapcsolódóan alapította a Sterbecz István-díjat Kaczkó Ádám, idén megosztva Kvasznovszky Anna, Horcsák Sára, Szöllősi Hanna, Dimák Dorottya Edit 9.B vehette át. A Doherty Hungary Kft. elkötelezett a fiatal műszaki értelmiség kinevelésében és erkölcsi elismerésében, támogatói díját Gellény Anna kapta. A Rotary Club Orosháza tagsága az Ígéretes tehetségért Rotary-díjat Lustyik Jázminnak ítélte.

Orosháza önkormányzatának szívügye, hogy a helyi iskolák tehetségeit támogassa és jutalmazza. Dávid Zoltán polgármester 17 fiatalt köszöntött.

Tehetségtámogató díjak

A tehetségtámogató díjak egyike a Literatura et Historia Tehetségtámogató díj, Madarász Milán vette át; a Literatura et Historia Tehetségtámogató díjat Pusztai Krisztina. A Matematika Tehetségtámogató díjat Viczián Márk kapta, a Schola Informatika Tehetségtámogató díjat Fülöp Milán. A Dr. Gabányi Géza és felesége Janine Gabanyi-Leu által alapított német tehetségtámogató díjat vehette át Bolla Márton. A Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2023 címet Dávid Olivér érdemelte ki, a nevelőtestület által odaítélt Jó tanuló, jó sportoló díjat pedig Bárdos Balázs. Idén a Camera Obscura díjat Stirbicz Norman  kapta.

Orosháza önkormányzatának elismeréseit a polgármester adta át. A szerző felvétele

A kreatív osztályközösségnek járó elismerést (amit dr. Szilassi Lajos címzetes egyetemi docens alapított), a Heptaéder díjas 12/8 osztály képviselői vették át. A Táncsics-Band együttesben négy éven át tartó lelkes és önzetlen szereplését megköszönték Hosvári Tamarának és Séllei Ferenc Leventének.

Kaáli-professzor is díjakat adott át a Táncsics gimnáziumban

A Kaáli-díjakat dr. Kaáli Nagy Gézától vehették át a diákok: Dani Regina Jázmin, Kancsó Hanna, Bába Kamilla, Bárdos Balázs, Horváth Áron, Alzubi Maryam, Kvasznovszky Anna, Magony Petra, Ferenczi Anett, Kovács Panna és Asztalos Erika. A professzor egykori középiskolájába mindig nagy örömmel tér vissza, most is ezt tette és felidézte az első díjkiosztót, annak a hölgynek az életpályáját, aki a nyolcvanas évek végén tehetséges táncsicsosból sikeres orvos.
– Az eltelt három évtized alatt több mint kétszáz diákot és felkészítő tanárát részesítettünk kitüntetésben, elismerésben. Örömömre szolgál, hogy itt lehetek évről évre – fogalmazott Kaáli Géza az ünnepségen.

A Juvenibus a maioribus tehetségtámogató díjat Kovácsik Szonja kapta. A 2023/2024. tanévben a tantestület szavazata alapján megosztva Bárdos Balázs és Kancsó Hanna részesült a gimnáziumi diákok számára odaítélhető Táncsics-díjban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában