Virágosítás

2024.06.25. 17:16

Virágokban pompázik Dévaványa

A tavalyi pozitív visszajelzések alapján, újabb 15 virágoszlopot rendeltek a városba, melyből 10 darab már a helyére került, a további 5 darabot pedig az elkövetkezendő héten helyezik ki.

Dinya Magdolna

A helyszínek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy olyan helyekre kerüljenek, ahol minél többen megcsodálhatják őket. Ezért tettek az orvosi rendelőkhöz, strandhoz, Hősök terére, városházához, buszfordulóba és még számos helyre virágoszlopokat adták hírül a város weboldalán. A kis alapterületen felfelé nyúló virágoszlop lenyűgöző látványt nyújt, különösen a nyári virágpompájában. 

Dévaványa, virágok, zöld környezet
A virágoszlopok minimális helyigényük mellett a városképet is szépítik Fotó: devavanya.hu

Mint ismertették, lassan benőnek a városközpontban elhelyezett ültetőládák is, melyek az elmúlt években sok kritikát kaptak. A korábbi faládák kellemesebb kinézetűek voltak, de be kell látni, hogy azok az állandó napsugárzásnak és víznek köszönhetően csak egy-két évig tudnak megfelelően kinézni, utána folyamatosan festést és helyreállítást igényelnek, nem beszélve arról, hogy ezek voltak a legkönnyebb áldozatai egy-egy hétvégi éjszakának. Sajnos nincs arra megfelelő számú szakembergárda, hogy ezeket a ládákat naprakészen tartsák, ezért is gyakori, hogy a közterületeken tartós alapanyagból készült ültető edényeket használnak.

A Papp Kertészet munkatársai mind a virágoszlopokba, mind az ültetőládákba a városi élet sajátosságait jól tűrő színes növényfajtákat választottak, például begóniát vagy batátát. Melyeket a kis létszámmal működő közmunkaprogram keretében igyekeznek megfelelően locsolni és gyomlálni.
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában