Békéscsaba

2024.06.25. 17:52

Workshopot tartottak a lelki egészség megőrzése érdekében

A Civil Szervezetek Szövetsége kedden délután rendezte meg Békéscsabán a Lélekben rendben - a Civil Szervezetek Szövetsége lehetőségei a fiatalok lelki egészségének megőrzésében című projektjének szakmai workshopját.

Dinya Magdolna

A szakmai workshopot Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy a szövetség 25 évvel ezelőtt alakult meg és azóta is folyamatosan működik. Egy sikeres pályázat apropóján gyűltek össze a lelki egészség témakörében. Hangsúlyozta, hogy a szövetség olyan témákkal foglalkozik, amelyek szélesebb közönséget érintenek.

előadás, lelki egészség, prevenció
Szatmári Júlia és Gólya Pál, szakmai workshopot tartottak a civil szervezetek részvételével Fotó: Beol.hu

A Lélekben rendben című programot Szatmári Júlia, a Civil Szervezetek Szövetségének ügyvezetője mutatta be. Ismertette, hogy a program célja egy műhelybeszélgetés keretében eszmecserét és tapasztalatcserét tartani azokkal a tagszervezetekkel, amelyek valamilyen ifjúsági korosztályt szólítanak meg. A program további célja, hogy bemutassák a fiatalok lelki egészségét támogató civil szervezeteket. 

A Civil Szervezetek Szövetségének 104 tagszervezete közül sokan foglalkoznak a fiatalok lelki megerősítésével. Az eseményen a szervezetek elsősorban a saját tapasztalataikat osztották meg, kiemelve a bevált gyakorlatokat, amelyekkel megszólítják a fiatalokat, és amivel eljuttatják a szervezetek által közvetített tevékenységeket az ifjú korosztály számára. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában