Vakok és gyengénlátók

2024.07.27. 15:03

Ki mit tud? és lecsófőzés: családi napot szerveztek a látássérültek

Ki mit tud? versennyel és lecsófőzéssel egybekötött családi napot szervezett a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete szombaton Békéscsabán, a Luther utcai székházában.

Licska Balázs

Ádász István, az egyesület elnöke elmondta, hogy minden nyáron szerveznek valamilyen programot a tagok számára, most egy családi nap mellett döntöttek. Ezt egybekötötték lecsófőzéssel és Ki mit tud? versennyel, amelyen számos produkció került a közönség elé. A vetélkedővel kapcsolatban hozzátette, fontos, hogy a sorstársak megmutassák magukat ilyen formában is, és mindez egy üzenet a látó társadalom felé, hogy tudnak teljes életet élni.

Lecsófőzéssel egybekötött családi napot szerveztek a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületénél
Lecsófőzéssel egybekötött családi napot szerveztek a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületénél. Fotó: Licska Balázs

Szabó Alexandra rendezvényszervező örömmel újságolta, hogy miközben nagyjából negyven érdeklődőre számítottak, kellemes meglepetésként az előzetes jelentkezések is arra utaltak, hogy ennél többen lesznek és lettek is a családi napon. Hangsúlyozta, hogy egy olyan programot igyekeztek összeállítani a látássérültek számára, amely képes őket kimozdítani a szürke hétköznapokból, ilyen lehetett akár a lecsófőzés, akár a Ki mit tud? verseny.

Mind Ádász István, mind Szabó Alexandra elmondta: a Ki mit tud? vetélkedőre készültek énekkel, gitározással, versekkel és novellákkal, de bűvészkedéssel és stand uppal is a tagok. A bemutatóteremben pedig egy kiállítást rendeztek be, amelyen például szőnyeg, kép is helyet kapott. És miközben az egyes produkciók váltották egymást a színpadon, készült a lecsó, amelybe természetesen paradicsom, paprika és lecsó került a szeretet mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában