Országos toborzó kampány

2024.07.09. 08:56

Nyílt kiképzési napot tartott a honvédség

Az országos toborzó kampányhoz csatlakozva nyílt kiképzési napot tartottak Csongrád-Csanádban, a dóci lő-és gyakorlótéren, amelyen a civil érdeklődők megismerkedhettek a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóalj katonáival és mindennapjaival.

Dinya Magdolna

A  Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóalj, a napokban éles lövészettel egybekötött nyílt kiképzési napot tartott, katonai programelemekkel kiegészítve a dóci lő-és gyakorlótéren. 

kiképzés, honvédség, lőtér, toborzás
Fegyverropogástól volt hangos a dóci lő-és gyakorlótér Fotó: Pintyi Zoltán főtörzsőrmester

A nyílt kiképzési napot azért hozták létre, hogy a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló katonák családtagjai, ismerősei, valamint az érdeklődők tájékozódjanak és bepillantást nyerjenek a katonák mindennapos foglalkozásaiba, kiképzéseibe és megismerkedjenek az általuk használt rendszeresített eszközökkel, felszerelésekkel és lőfegyverekkel.

A rendezvény részeként egy hatásbemutató keretein belül az Ak-63D gépkarabélyt, a PKM géppuskát, a CZ-BREN és az SZVD távcsöves puskát mutatták be a katonák. Az eseményen a látogatók kipróbálhatták az airsoft és lézer lövészetet, valamint megnézhették a katonák lőgyakorlatát is. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában