Kitüntetés

2024.07.21. 15:29

Elismeréseket adott át a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) évzáró közgyűlésén öt személyiség részesült kitüntetésben.

Papp Gábor

A szövetség beszámolója szerint Hegyesi László, a KHESZ Csökmői Halgazdaságának főhalászának munkaszerződése 2001. május végén kelt, azaz 24 éve aktív dolgozója a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének. A halász szakmának édesapja mellett már gyermekként részese lehetett, és elsajátíthatta. A Csökmői Halgazdaságban eleinte halgazdasági halászként dolgozott, elvégezte a tatai a halász-haltenyésztő iskolát, majd édesapja nyomdokaiba lépve a korábbi főhalász Nagy Gyula nyugdíjba vonulása után őt bízták meg a halgazdaság mindennapi irányításával. Munkáját határozottan, rutinosan, nagy tapasztalattal látja el. A hobbija összeér a mindennapi munkákkal is, ugyanis már évek óta lelkes és eredményes vadász, ez mostanában jól mutatkozik a halastavak hozamainak javulásában is.

Kajári Aladár, a Kétegyházi Úttörő Horgászegyesület elnöke előbb a Kétegyházi Úttörő Horgász Egyesült titkára, majd Dehelán Sándor leköszönése után elnöke lett 2024. márciusában az elnöki ciklus lejártáig. Az egyesületének tagsága idén tiszteletbeli elnökké választotta. Munkáját mindig egzaktan, pontosan végezte, szavahihető úriember. Jó társasági ember, sportember és lelkes horgász.

Parrag Sándor, a Hunyadi Horgász Egyesület elnöke évtizedek óta a Hunyadi Horgász Egyesülte elnökeként dolgozott a hunyai horgászok érdekében. Évekig közreműködött a Csökmői Horgásztó heti őrzésében, emellett az egyesület részére rendelt pontyok kiadásánál rendszeresen részt vett. Kajári Aladárhoz hasonlóan Sándor is évről-évre részt vett a KHESZ rendezvényein, egyesületi elnökként határozott, pontos, precíz ember, aki a szervezet közössége érdekében sokat tett és dolgozott.

Pelle Zsolt, az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület elnöke gyermekkora óta horgászik Orosháza térségében. Ő a Kinizsi Horgász Egyesület egyik motorja, versenyeket, gyermektáborokat szervez, rendszeresen segédkezik a vízkezelésben, halőrzésben, halátvételeknél, a KHESZ horgásztáboraiban. 2010-ben lett az egyesület vezetőségi tagja, majd titkára, jelenleg pedig elnöke. 2001 óta a KHESZ társadalmi halőre, két ciklus óta a KHESZ vezetőségének tagja. Zsolt örök energikus, mindenkit ismer és mindent megold, foglalkozásából adódóan határozott kemény karakter, civil életében pedig egy éve horgászboltot üzemeltet.

Vígh Mihály, a Kedvenc Sporthorgász Egyesület alelnöke szintán gyermekkora óta horgászik, gyermek és ifjúsági horgászként a Kinizsi HE színeiben versenyzett, majd 18 éves korában vezetőségi taggá választották. Ebben a ciklusban ifjúsági munkában valamint vizsgáztatásban segítette az egyesület életét. 2008-tól először gyermek és ifjúsági táborokban segített, majd 2010-től már saját szervezésben vette át egyesületében a táborvezetőséget. Ezekben az időkben a táboraikban még külföldről is részt vettek horgászpalánták. 2014-től alapító tagként, alelnökként, valamint ifjúsági felelősként tevékenykedik a Kedvenc Sporthorgász Egyesület életében. A HORINFO rendszer indulásáig több mint 10 éven keresztül horgászboltjában bizományosként értékesítette a szövetség által forgalmazott területi jegyeket. Az egyesület létszáma közben rohamosan növekedett, 2020 óta megyénk legnagyobb egyesülete, 2022-ben meghaladta a 2100 főt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában