Zsadány

2024.07.21. 11:22

Elkészült a nyitott szín az óvoda udvarán – videóval

Elkészült a nyitott szín, a mondhatni tető a gumiburkolatos rész fölé a Zsadányi Tündérkert Óvoda udvarán – ismertette a helyszínen Dudás Árpád. A nyitott színt a polgármester mutatta be lapunknak.

Licska Balázs

Emlékeztetett, hogy pár éve a Magyar Falu Program keretében 160 négyzetméteren egy gumiburkolatos részt alakítottak ki az intézmény udvarán. A felfestéseknek köszönhetően többek között lehetőséget ad arra, hogy a kicsik elsajátítsák a közlekedési szabályokat, hogy ugróiskolázhassanak. Az óvodapedagógusok és a gyerekek is szeretnek sok időt a szabadban tölteni, a gumiburkolat azonban a nyári forróságban a napsütés miatt igencsak felmelegszik.

nyitott szín, Dudás Árpád polgármester elmondta, hogy immár minden rendelkezésre áll Zsadányban, ami egy modern, 21. századi óvodához szükséges
Dudás Árpád polgármester elmondta, hogy kész a nyitott szín, így immár minden rendelkezésre áll Zsadányban, ami egy modern, 21. századi óvodához szükséges. Fotó: Licska Balázs

Tető készült a gumiburkolatos rész fölé

Ezért döntöttek úgy, hogy egy nyitott színt, mondhatni tetőt készítenek a gumiburkolatos rész fölé, erre nyertek is támogatást a TOP Plusz keretén belül. Az építmény a közelmúltban készült el: nem csak napsütés idején hasznos azzal, hogy árnyékot biztosít, hiszen arra ugyancsak lehetőséget ad, hogy esős időben is kint, a szabadban legyenek a kicsikkel a szakemberek. Bár a lényegi munkák véget értek, a terepet rendezni kell a nyitott szín környékén, ez folyamatban van.

Nem csak nyitott szín épült, mással is fejlesztették az óvodát

Dudás Árpád polgármester elmondta, hogy a TOP Plusz keretében 38,1 millió forintot kaptak a beruházásra. Azonban annak keretében nemcsak nyitott színt építettek, hanem az óvoda újonnan épült szárnya mellé egy 20 négyzetméteres tárolót ugyancsak kialakítottak, valamint több anyagot bemutató mezítlábas ösvényt, illetve növények ültetésére alkalmas magaságyásokat is létesítettek. Ezt is azzal a céllal, hogy a gyermekekkel minél több időt tölthessenek az udvaron a szakemberek.

Több beruházás is érintette az elmúlt időszakban az óvodát

A településvezető hozzátette, hogy az elmúlt években felújították, energetikailag korszerűsítették az óvoda régi szárnyát, amelyhez egy újabb csoportszobát is építettek a szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt, a bővítést a gyermekek száma indokolta. Az intézmény udvarának fejlesztésére szintén gondot fordítottak. Kiemelte: a most véget érő és a korábbi beruházások eredményeként minden rendelkezésre áll, ami szükséges egy 21. századi, modern óvodához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában