Robotika

2024.07.01. 18:47

Kiváló robotépítőknek és -programozóknak bizonyultak az orosháziak

A hőség sem lehetett akadály: az orosházi fiatalok remek eredményeket értek el Győrben, a World Robot Olympiad verseny nemzeti döntőjében. Mészáros Melinda, a Gyulai Szakképzési Centrum orosházi Kossuth középiskola diákjainak és az Eötvös általános iskola fiataljainak eredményeiről nyilatkozott elismerően.

Csete Ilona

A World Robot Olympiad egy nemzetközi robotépítési és -programozási verseny, amelynek célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására. A felkészülés alatt a 2-3 fős csapatok egy csapatvezető segítségével közösen oldják meg az évente megújuló kihívásokat. A versenyeken az előzetesen megszerzett tudás alapján a csapattagoknak egyedül kell megoldani a feladatokat.

A robotika nagyon sok fiatalt vonz, íme az ország legjobbjai a győri döntősök
A robotika nagyon sok fiatalt vonz, íme az ország legjobbjai a győri döntősök. Fotó: Facebook

– Az Orosházi Németh Imre Alapítvány eszközeit két intézmény használja és szép sikereket érnek el velük a diákok. Győrben, a World Robot Olympiad országos döntőjében középiskolánk szoftverfejlesztő és tesztelő tanulói az előkelő 3. és 13, helyezést érték el. Future Innovators kategóriában lett 3. a HMC Team, tagjai: Cunaj Menfrit, Horváth Dominik, Farkas Máté, Mondzinger Máté. Engineer Teens kategóriában pedig 13. a CSH Team: Stübe Hédi és Csanyiga Sándor. Eszközeink segítségével 5. helyezést értek el az  Eötvös József Katolikus Általános Iskola robotika szakkörének a tanulói: AVZS Team, tagja: Csáki Abigél, Kelemen Viktória, Pető Zsombor.

Megtudtuk, a Németh Imre Alapítvány és az Eötvös iskola közötti együttműködés keretében az általános iskola délutáni robotika szakkörnek biztosít robotika eszközöket az alapítvány. A felkészülés olyan jól sikerült a diákoknak, hogy junior kategóriában ők bizonyultak az 5. legjobbnak az országos döntőben.

– Alapítványunknak az a célja, hogy a robotikát, az eszközeinket a legszélesebb körben népszerűsítsük, ahol erre igény mutatkozik, ott biztosítsuk is. Ezzel a lehetőséggel élt az Eötvös iskola. Íme, már az eredmény kamatozott is, ami számunkra nagyon örvendetes – nyilatkozta Mészáros Melinda, az alapítvány elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában