Fejlesztés

2024.07.30. 14:52

Javában zajlanak a TOP Plusz program kivitelezési munkálatai Gyomaendrődön

Szépen halad az “Együtt veletek" Szociális városrehabilitáció a Gyomaendrődi Cigányvárosban című projekt kivitelezési munkái.

Dinya Magdolna

Táncsics utca az aszfaltozás után Fotó: Facebook

A napokban a Táncsics utcát aszfaltozták Gyomaendrődön. Készül a roma önkormányzat épületének a felújítása és rövidesen a játszótér is megújul – adta hírül Toldi Balázs polgármester közösségi oldalán.

Az „Együtt veletek” szociális városrehabilitáció a gyomaendrődi Cigányvárosban című TOP plusz projekt 228,38 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg. Célja a gyomaendrődi Cigányváros szegregátumban élő, hátrányos helyzetű családok, egyének felzárkóztatásának elősegítése, a társadalmi diszkrimináció csökkentése.

A projektben edukációs és közösségi programokat valósítanak meg, amelyek alkalmasak az egyéni szocializációs fejlődésre és közösségépítésre, konfliktuscsökkentésre egyaránt. Fontos részét képezik a projektnek azok a programelemek, melyek a szegregátumban és a település többi részén élőket közelítik egymáshoz, bemutatva a szegregátumban élők hagyományait, kultúráját, ezzel elősegítve a befogadást. Infrastrukturális és humán fejlesztésekkel javítják az életminőséget, tudás-, kompetencia-, képesség- és készségfejlesztő programok biztosításával elősegítik az itt élők integrációját.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában