Békés vármegye

2024.07.18. 14:28

Békésben még kapható ventilátor, de jobb ha nem húzzuk el a vásárlást

Az utóbbi időszakban jelentős érdeklődés mutatkozik ventilátorok és klímaberendezések iránt a nagy hőség miatt, ami időnként készlethiányhoz vezethet egyes üzletekben. A hőség fokozódásával a ventilátorok kereslete gyorsan nő, és a készletek hamar kifogyhatnak. Emellett, ha online rendelünk, figyeljünk a szállítási időre is, hogy időben megérkezzen a kívánt termék.

Dinya Magdolna

Békés megyében még kaphatókl ventilátorok és klímaberendezések a nagyobb üzletekben, de a készletek gyorsan fogynak. Érdemes rendszeresen ellenőrizni az online kínálatokat is és még időben rendelni, hogy ne fussunk bele készlethiányba.

ventilátor, hőség, kereslet, meleg
A nagy hőség miatt minden szaküzletben megnőtt a kereslet a ventilátorok iránt. Fotó: MW-archív

Még kapható ventilátor, de gyorsan fogy a készlet

A közösségi oldalakon felmerült ijedtség miatt ellátogattunk Békéscsaba pár üzletébe. A személyes tapasztalat az volt, hogy a legtöbb elektronikai üzletekben és webáruházukban számos ventilátor és mobilklíma érhető el, beleértve az álló, asztali és toronyventilátorokat. A nagy múltú barkácsáruházakban is vannak még a polcokon különböző ventilátorok és mobil klímaberendezések. Az azonban látszott, hogy a nagy érdeklődésnek köszönhetően az áruházi alkalmazottaknak folyamatosan pótolniuk kell a raktárból ezeket az eszközöket. Gyakran tartanak készleten szezonális termékeket, így a nagy kereslet ellenére is jó eséllyel találhatunk megfelelő eszközöket a meleg elviseléséhez. A kisebb városokban és településeken azonban már más a helyzet, ott nehezebben lehet ilyen eszközöket beszerezni a szűkösebb áruválaszték és a jelentősen megnőtt érdeklődés miatt.

Néhány praktika lakásunk hűtésére

A lakás hűtésére hoztunk néhány hasznos praktikát, azok számára, akiknél nincs légkondi, és kellemesebb hőmérsékletet szeretnének elérni.

  • A legnagyobb hőség idején tartsuk zárva az ablakokat és húzzuk le a redőnyöket, függönyöket, hogy megakadályozzuk a meleg levegő beáramlását.
  • Éjjel és kora reggel nyissuk ki az ablakokat, hogy beengedjük a hűvösebb levegőt.
  • Használjunk árnyékolókat, mert a külső árnyékolók, napellenzők és sötétítő függönyök segíthetnek a hő visszatartásában.
  • Ha van ventilátor, tegyünk egy tál jeget elé, hogy hűvösebb levegőt fújjon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában