Összefoglaló

2024.08.23. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 23.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. augusztus 23-án.

Beol.hu
a nap legfontosabb hírei, hírösszefoglaló, összefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Tízezer dollár értékben támogatja Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász rehabilitációját Békéscsaba városa – közölte Varga Tamás (Hajrá Békéscsaba Egyesület) alpolgármester pénteken az MTI-vel.

A Körös-Maros Nemzeti Parkon belül legnagyobb számban a Kis-Sárréten költenek vörös gémek. Itt ugyanis több alkalmas élőhelyet is találnak maguknak.

Parkolókat építenek, ezzel kapcsolatban kezdődtek, kezdődnek munkálatok Békéscsabán a Szeberényi téren, a Dedinszky Gyula utcában, valamint a Szigligeti utcai bölcsőde környékén – ismertették az önkormányzatnál. Azt is közölték, hogy meddig tartanak a munkálatok, és hogy hány parkoló készül az egyes helyszíneken.

Csütörtökön tartották a Jókai színházban Pekár Gyula vígjátékának sajtónyilvános olvasópróbáját. A Kastély kölcsönbe című darabot szeptember végén láthatja először a közönség Radó Denise Jászai Mari-díjas Érdemes művész rendezésében.

A Békéscsaba és Lőkösháza közötti átépítés miatt a Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok augusztus 23-tól 30-ig, továbbá szeptember 2-ától 23-ig.

90. születésnapja alkalmából köszöntötték Jámbor József eleki lakost a minap – számolt be közösségi oldalán Szelezsán György, a város polgármestere.

Az esztendő legrangosabb utánpótlás-világversenyét, az U20-as világbajnokságot augusztus 27-31. között a perui Limában rendezik. A magyar csapat népes, húszfős versenyzői gárdával vasárnap kel a hosszú útra, melynek tagja a békéscsabai Kovács Alexandra gyalogló is.

Egy elkeseredett, bántalmazott nő nem látott más esélyt, így kért segítséget egy ruhabolt eladójától Kaposváron.

Ezredik útját tette meg napokban a Viharsarki Koraszülöttmentő-autó – erősítette meg dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke. A mentőautó az első útja még 2019 májusára datálható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában