Gasztronómia

2024.08.10. 19:52

Ismét az almáé volt a főszerep Csabaszabadiban - galériával, videóval

Ízletes szlovák ételeket kóstolhattak meg a látogatók szombaton, a Csabaszabadi Almanap keretében. Nem volt hiány almalekvárból és más almás süteményekből sem.

Dinya Magdolna

A rendezvényen már hagyománnyá vált, hogy a látogatókat a tradicionális alföldi ételek mellett szlovák gasztronómiával is várják. Csabaszabadi testvértelepülése, a szlovákiai Hradište is képviseltette magát, nem mellesleg az egyedülálló káposztalevesüket is elkészítették. A helyiek mellett nemcsak Szlovákiából, hanem több környező településről is érkeztek érdeklődők, Békéscsabáról, Csabacsűdről, Mezőberényből, Nagybánhegyesről, Elekről, Telekgerendásról, Gerendásról és Csorvásról. 

alma
Hagyományos szlovák ételek is készültek Fotó: Dinya Magdolna

Kesjár Mátyás, a Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat elnöke és a Csabaszabadiért Egyesület tagja elmondta, hogy az Almanapot 2009 óta rendezik meg, melynek ötlete a testvértelepülésükhöz, Hradištéhoz kötődik. Az esemény falunap jelleggel minden korosztály számára tartalmas időtöltést és kikapcsolódási lehetőséget biztosított.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában