Fejlesztés

2024.08.27. 16:50

Egymilliárdos aszfaltozási program kezdődött Békésen - galériával

Elkezdődött Békés városának kiemelkedő jelentőségű, több mint egymilliárdos összköltségvetésű útfejlesztése – tájékoztatott Kálmán Tibor, Békés polgármestere. Mint kiemelte, elsőként a rendkívül nagy forgalmú és mezőgazdasági gépekkel is terhelt Szabó Dezső és a Tátra utca egy szakasza kap napokon belül új aszfaltburkolatot. Az aszfaltozás összesen 47 utcát érint.

Papp Gábor

Kálmán Tibor elmondta, az úgynevezett TOP Plusz program keretében több mint egymilliárd forintot nyert el az önkormányzat az aszfaltozási program megvalósítására.

aszfaltozás, Békés, Kálmán Tibor
Hét elején kezdődött az egymilliárdos aszfaltozási program Békésen. Fotó: Jenei Péter

Aszfaltozási program kezdődött

– A szerződés szerint egy év áll a kivitelező rendelkezésére, de az előzetes egyeztetések szerint, ha az időjárás nem szól bele a munkálatokba, november végére befejeződhet mind a 47 érintett utca aszfaltozása – emelte ki a polgármester.

A beruházássorozat jelentőségéről elmondta, több évtizedes a lemaradás a belterületi utak fejlesztése terén.

– Ezt a lemaradást igyekszünk pótolni, amihez természetesen pályázati forrásokra is szükség van – tette hozzá. – Alapvető cél, hogy előbb-utóbb, nyilván inkább előbb, valamennyi utca szilárd burkolatot kapjon. Emellett kiemelten figyelünk azokra a nagy forgalmú gyűjtőutakra, amelyek extra terhelést kapnak. Ezért újul meg a Szabó Dezső utca is, amelynek aszfaltburkolata több mint 30 éves.

47 utcát érint a fejlesztés

Mint megerősítette, a fejlesztés összesen 47 utcában zajlik majd. A Pacsirta utca, a Kőrösi Csoma Sándor utca, a Harcsa utca, a Lenkey utca, a Nyereg utca, a Nyár utca, a Fürdősétány, a Galamb utca, a Szabó Dezső, az Asztalos utca, a Kerék utca, az Igló utca, a Kinizsi sor, a Pásztor utca, az Egyenes utca, a Jókai utca, a Kemény utca, a Magyar utca, a Dankó Pista utca, a Tavasz utca, a Mátra utca, a Tátra utca, a Prágai utca, a Kopasz utca, a Nyíl utca, a Teleky utca, a Hajó utca, a Bánát utca, a Kasza utca, az Andor utca, a Magyari Imre utca, a Fülöp utca, az Árpád utca, az Szabadkai utca, az Álmos utca, az Előd utca, az Ótemető utca, a Borosgyán utca, a Róna utca, a Kubikos utca, a Lapos utca, a Veres Péter tér, Irányi utca, a Hőzső utca, a Zsilip utca, a Kereszt és a Mátyás király utca egyaránt érintett a fejlesztésekben.

A Szabó Dezső utcában 3985,3 négyzetméter, a Tátra utcában pedig 836 négyzetméternyi útszakaszt aszfaltoznak le.

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában