Kedves gesztus

2024.08.07. 09:32

A legfiatalabb és a legidősebb elekit köszöntötték

A hagyományok szerint a XVI. Elekiek Világtalálkozójának utolsó napján köszöntötték fel születésnapján a legidősebb és a legfiatalabb eleki polgárt.

Vincze Attila

A hírről Szelezsán György polgármester számolt be a minap Facebook-oldalán. A városvezető megjegyezte, a legidősebb eleki lakos Lobó János, aki augusztus 4-én ünnepelte 97. születésnapját. Elek legfiatalabb lakosa pedig Túri Johanna Berill, aki 2024. 07. 08-án született. 

idős, fiatal, eleki, lakos
A legidősebb eleki lakos, Lobó János augusztus 4-én ünnepelte 97. születésnapját. Fotó: Szelezsán György Facebook-oldala

A polgármester beszámolójából kiderül, hogy a kislány anyukája Jennifer, Ugandából költözött Johanna édesapjához, Túri Mátéhoz Magyarországra a kinti 2021-es esküvőjüket követően. Tavaly az eleki házuk kulcsainak átvételét követő napon tudták meg, hogy babát várnak, a kislány így jelezte, hogy jól döntöttek. Johanna az első baba a családban, második neve a Berill pedig azt jelenti: tengerszín kő. 

 Elek legfiatalabb lakosa, Túri Johanna Berill 2024.07.08-án született. Fotó: Szelezsán György Facebook-oldala

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában