Fúvószenekarok találkozója

2024.08.19. 18:07

Fúvósok felvonulásával, örömzenélésével teltek meg a komlósi utcák - galériával, videóval

Fantasztikus a hangulat Tótkomlóson, ahol 4 napon át zajlik a nemzetközi fúvószenekari fesztivál. Amerre jár az ember a városban, szlovákul beszélgető embereket, díszes egyenruhában iparkodó zenészeket, vagy a fesztivál sátrához, színpadához igyekvő közönséget lát. Hétfőn délután a találkozó minden zenésze együtt menetelt, zenélt a felvonuláson.

Csete Ilona

Tótkomlóson 10. alkalommal rendezik meg a fúvószenekarok nemzetközi találkozóját, aminek az első jeles eseménye a megalakulásának az 55. évfordulóját ünneplő Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar életét bemutató kiállítás megnyitója volt szombaton. Mennyi nosztalgiázó emberrel találkoztunk! De nem sokat időzhettünk a Komló Szállóban (aki kíváncsi, nézzen be oda feltétlenül!), mert a házigazdák két kiváló zenekara jubileumi koncerten mutatkozott be. Vasárnap a színpadon váltották egymást a zenekarok, a zene szárnyán repítették el a hallgatóságot a világ minden pontjára.

Több mint tíz fúvószenekar menetelt és zenélt végig Tótkomlós utcáin. Fotó: Bencsik Ádám

Hétfőn délután pedig - ahogy az már hagyomány a találkozókon - felvonult Tótkomlós utcáin az összes zenekar. A közös örömzenélés sem maradhatott el.

Ahogy azt Krcsméri János fogalmazta meg korábban: aki zenél, az boldog ember. Mi ezekben a napokban Tótkomlóson csak boldog emberekkel találkoztunk!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában