Tábor

2024.08.27. 17:23

Hősök lesznek a szénási táborozó gyerekek

Hősök leszünk elnevezéssel vöröskeresztes tábor kezdődött Nagyszénáson. A gyerekek sok szabadidős tevékenység mellett ismeretterjesztő programokkal gyarapíthatják tudásukat a Hősök leszünk táborban.

Csete Ilona

A Magyar Vöröskereszt Nagyszénási Alapszervezete a Magyar Vöröskereszt Szociális Alapjához pályázott és nyert, hogy megszervezhesse a Hősök leszünk elnevezésű tábort. Azon túl, hogy kikapcsolódást, szórakozást nyújtanak a táborozóknak, bővítik ismereteiket a Vöröskereszt munkája, feladatai kapcsán is.

hősök leszünk, tábor, Nagyszénás
Hősök leszünk - a táborozó gyerekekhez önkéntesként érkezett Tóth Zoltánné. Fotó: Facebook

A közösségépítés egyértelműen vállalt és megcélzott feladata ennek a tábornak – nyilatkozta hírportálunknak Jankó Erzsébet, a Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezet megbízott vármegyei igazgatója a hétfői megnyitón.

A csoportkép is elkészült. Forrás: Facebook/Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezete

A Vöröskereszt céljainak megfelelő, azzal összhangban lévő tevékenységeket valósítanak meg az életkori sajátosságokra, a már meglévő ismeretekre építve. Nagy Attiláné, a helyi alapszervezet titkára elmondta, az önismeret fejlesztése mellett az ismerkedést drámajátékokkal segítik, bevonják a zenepedagógia eszközeit. Lesz foglalkozás, amit mentálhigiénikus szakember vezet; a környezettudatosság jegyében a szelektíven gyűjtött hulladékból újrahasznosított tárgyakat készítenek.

Hősök leszünk: a Vöröskereszt eszmeisége

A Vöröskereszt történetéről hallgattak előadást a gyerekek, meglátogatta őket Tóth Zoltánné, a Vöröskereszt megyei szervezetének nyugalmazott igazgatója, aki önkéntesként folytatja munkáját. Ő a Vöröskereszt eszmeiségéről beszélgetett a táborozókkal. De lesz még közös főzés, népi játékokkal ismerkedés, találkoznak védőnőkkel, akik bemutatják az alapvető elsősegélynyújtó lépéseket. Csecsemő- és kisdedgondozással kapcsolatos ismereteket is elsajátítanak. A sport és az egészségtudatos életmód jegyében a helyi parkfürdőben is eltöltenek több délutánt, így például a vízi mentők, medenceőrök munkájának fontosságával ott ismerkednek.

A nagyszénási gyerekek az újraélesztést is megtanulták. Beküldött fotó


 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában