Könyvbemutató

2024.08.27. 13:09

Megérinti a szívet a Lókötők

Lókötők címmel mutatták be a napokban Mokán Mihály eleki elsőkötetes író könyvét a település könyvtárában.

Vincze Attila

Az intézmény a Facebook-oldalán számolt be a hírről a minap. A bejegyzésben olvasható, hogy a szerző elmondása alapján a könyv szeretete egy barna kötésű, Hetvenhét Magyar Népmese című könyvvel kezdődött és ahogy a könyvében is ír róla az maga volt a csoda. Mint fogalmazott, ez a csoda határozta meg a későbbiekben az olvasás szeretetét, ami aztán az íráshoz is vezetett.

könyvbemutató, Elek, Mokán Mihály,
A napokban mutatták be az eleki könyvtárban Mokán Mihály eleki elsőkötetes író könyvét. Fotó: Elek Könyvtár, Információs és Közösségi Hely Facebook-oldala

Szárnypróbálgatásait novellákkal, versekkel kezdte, majd egyre bátrabb lett és 1999-ben a Kossuth Rádió szerkesztősége által kiírt irodalmi pályázatra beadta a Lókötők című írását. A szerzeményt 1200 pályamű közül válogatták be, a rádió Papp János színművész tolmácsolásában sugározni is kezdte. A történet egy eleven eleki gyerekről szól, aki sok-sok tréfás, vicces gyerekcsínyt követ el (talán néha feszegetve is a határokat) a pajtásokkal, unokatesókkal, utcabeliekkel, hogy aztán felnőve jót nevessenek, emlékezzenek rá. Ugyanakkor nemcsak vidámság szövi át a könyvet, az írónak édesanyja korai elvesztése miatt hamar felnőtté kellett válnia, s “felnőtt a lelke is”. 
A könyvtár végezetül mindenki figyelmébe ajánlja a kötetet, mely egy kicsit önéletrajz, egy kicsit szociográfia, és nagyon-nagyon megérinti az ember szívét.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában