Díszpolgári cím, rendezvények

2024.08.24. 19:45

Fergetegesen ünnepelte Lőkösháza a 75. születésnapját

Lőkösháza 75. születésnapjának keretében számos rendezvényt tartottak a napokban a településen. Az ünnepi testületi ülésen elismeréseket adtak át. Lőkösháza díszpolgára címet kapott Fenyvesi Tivadar nyugalmazott pedagógus, Lőkösházáért Emlékéremben részesült Tóth Zoltánné és Dorkóné Nyári Ilona nyugalmazott pedagógus, valamint Sztojanov Jánosné nyugalmazott szakács. Három kiállítást is bemutattak.

Nyemcsok László

Szűcsné Gergely Györgyi, Lőkösháza polgármestere hangsúlyozta, a község lakossága több gyönyörű ajándékot is kapott. A helyi Bíborvég Népművészeti Alkotócsoport elkészítette több mint nyolc méter hosszban a település szertartásterítő szettjét, amit az ünnepségen vehettek át tőlük. A készlet tartalma két nagy terítő, egy asztalközép és két kis terítő.

Lőkösháza, 75 éves, rendezvény, ünnepség
Sok-sok elismerés talált gazdára Lőkösháza ünnepi rendezvényein Forrás: Szűcsné Gergely Györgyi/Facebook

A terítőket használják Lőkösháza jeles ünnepein

– Mostantól ezeket a terítőket használjuk házasságkötésekkor, névadókon és minden olyan jeles ünnepen, ami Lőkösháza közösségét szolgálja – emelte ki a polgármester. – Megnyílt a Lőkösháza régen és most című fotókiállítás, mely egy válogatás abból a sok ezer fotóból, amit a közösségünk tagjai eljuttattak hozzánk. 
A kiállítás anyagát összeállították: Deák Mária nyugalmazott könyvtáros, Kiss István és Fenyvesi Tivadar nyugalmazott tanár, valamint Szincsák Demeter nyugalmazott katonatiszt. A helyi alkotókról készített blokk Török-Kotroczó Nórát dicséri.

– Hálásan köszönjük a munkájukat, és mindazoknak, akik eddig vagy ezután bekapcsolódnak majd a gyűjtőmunkába. Hiszen folytatjuk, lesz majd online-kiállítás, ahol minden kép megtekinthető és készülőben van egy hangoskönyv is – emelte ki Szűcsné Gergely Györgyi. –Kiállítottuk a „Az én Lőkösházám" című rajzpályázatra készült munkákat, valamint Kalu Tamara lőkösházi gyermek csodaszép rajzait. A születésnapot ismét Kovács Károlyné Babi isteni és csodás tortájával ünnepeltük meg.

A 75 éves szülinapról a torta sem hiányozhatott Forrás: Szűcsné Gergely Györgyi/Facebook

Huszonkét csapat részvételével tartották meg a főzőversenyt

A Vásárhelyi Vera Emlékparkban megrendezett falunapi rendezvényen rekordszámú jelentkezés mellett, 22 csapat részvételével tartották meg a főzőversenyüket. Nem volt könnyű dolga a háromtagú szakmai zsűrinek, de végül megszületett a döntés. Különdíjat kapott Kovács Ferenc csapata. Első lett Jakabné Balogh Mariann és csapata, második Helyezett lett: Lacz Edit és csapata, harmadik pedig Kiri Tomi és csapata.
–  A Vasutas és Községi Nyugdíjas Klub tagjai csodálatos fánkot sütöttek, le a kalappal az asszonyok előtt – emelte ki a polgármester. A Lőkösházi Románok Egyesülete nagyon finom pörköltet, a lőkösházi napközikonyha dolgozói ugyancsak nagyon finom legényfogólevest készítettek, Szívós Lajos és családja pedig hozta a formáját a csodálatos palacsintákkal. Minden civil szervezetnek külön köszönjük a munkáját!
Szűcsné Gergely Györgyi kitért arra is, a Lőkösháza régen és most című helytörténeti kiállítást nyilvánosan szeptember 8-ától tekinthetik meg az érdeklődők.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában