Találkozó

2024.08.24. 07:17

Mezőhegyes hazavárja az elszármazottakat, s ők visszatérnek

Hetvennél is többen érkeztek haza, a mezőhegyesieknek évente meghirdetett (az idei volt a 9.) retró találkozóra. Sokaknak szerepel minden év augusztusában a naptárban a jeles dátum.

Csete Ilona

Mezőhegyesiek, elszármazottak, régi ismerősök, új arcok, elsőként hazalátogatók is résztvevői voltak a Kovács István által sok évvel ezelőtt életre hívott közösségnek, a retro csoportnak az ide találkozóján. Hagyományápolás, a szülőhely iránti tisztelet, a gyökerek, a kapcsolatok ápolása, a múlt és a jelen értékeivel való ismerkedés. Nagyon röviden így lehetne összegezni a szándékot, ami évről évre hazacsalja a program résztvevőit és egyre szilárdabb közösséggé formálja a tagokat.

elszármazottak, találkozó
Újra együtt: 2024 retró találkozó Mezőhegyesen. Beküldött fotó

Idén Mátészalkáról érkezett kiállítójuk, Néma Bertalan (nem véletlen, neki is vannak kötődései Mezőhegyeshez), aki tárlattal lepte meg az érkezőket, rézdomborműveket készít és ezeknek a látványa lenyűgözte a találkozó résztvevőit. A kiállítás augusztus végéig látható az ÁMK előcsarnokában.

Pap István Tibor polgármester is köszöntötte az idei találkozó résztvevőit és azt hangsúlyozta: egy nem hivatalosan működő civil szervezetről van szó. Ennek ellenére példás az összetartozásuk, az a vonzerő, ami összekovácsolja a tagokat (benne a helyieket és az elszármazottakat), s amitől az elmúlt évek alatt a város meghatározó rendezvényévé váltak összejöveteleikkel.

A találkozó résztvevői megnézték a ménesbirtok fejlesztéseit. Beküldött fotó

Orvosaikról is megemlékeztek

Kovács István, a főszervező elmesélte, mi mindennel készült 2024 augusztusára.

A közelmúltban elhunyt tagjukról, dr. Guti Pál háziorvosról megemlékeztek, ő 49 éven át szolgálta a mezőhegyesi betegeit. De hagyomány, hogy a város egykori gyógyítói emléke előtt is tisztelegnek.

Közkívánatra ellátogatott a csoport a ménesbirtok új sportcsarnokába, az új kollégiumba, a konferenciateremben is jártak.

Híresek, népszerűek a helyi fúvószenekar tagjai és a mazsorettek. Ők műsorral kedveskedtek a találkozó résztvevőinek. Kovács Líviának köszönhetően mindenki személyre szóló mini tortát kapott ajándékba. És az elmaradhatatlan tombola is mosolyt csalt az arcokra.

Elmesélték, hogy ennek is hagyománya van: mindenki hoz magával valamit, s ezeket a meglepetéseket tombola formájában kisorsolják.

A találkozó végén természetesen abban maradtak: 2025-ben ugyanekkor, ugyanitt találkoznak!

A találkozó résztvevőit köszöntötte Pap István Tibor polgármester is. Beküldött fotó

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában