Szép fogások

2024.08.12. 14:01

Óriási harcsát fogott Danzugban

Újabb két jelentős, gyomaendrődi halfogásról számolt be Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) a Szép fogások játék keretében. Danzugban Deák Károly 40 kilós, 165 centis, óriási harcsát fogott, míg Izsóné Pápai Gréta a Félhalmi-holtágon 16,5 kilós pontyot.

Papp Gábor

Mint a KHESZ beszámolójából kiderül, Deák Károlynak számos kapitális halfogása kötődik kedvenc gyomaendrődi, danzugi vízterületéhez, a közelmúltban pedig óriási harcsát fogott ott. 

harcsa, fogás, kapitális fogás, óriási harcsát fogott
Deák Károly óriási harcsát fogott Danzugban. Forrás: KHESZ

A 40 kilogrammos és 165 centiméteres harcsa kárászcsalira kapott éjjel fél háromkor és alaposan megtornáztatta a horgászt, amint az leírásából kiderül: „Bő fél órás fárasztás után leakadás, stég alá menekülés, végül sikerült megszákolnom, igazán nagy élményben volt részem.”

Izsóné Pápai Gréta beszámolója pedig a Félhalmi-holtág jónevét öregbíti, amelynek részleteiről kifejezetten élménydúsan számol be:

„A képen látható gyönyörű tőpontyot Gyomaendrődön a Félhalmi-holtág 5-ös szakaszán sikerült horogra csalnom 2024. 05. 30-án. Ami számomra nagyon furcsa volt, hogy délelőtt jelentkezett igazi füstölős kapással (szinte minden darabosabb halat eddig éjszaka fogtuk). Ahogy éreztem a halat, már tudtam, hogy ez igazán „darabos” lesz, illetve azt is, hogy ponty, mivel jellegzetesen bólogatott. Egy darabig partól próbáltam fárasztani, de öreg ponty lévén tudta, hol keresse az akadót, ahol le tudja fűzni magát. Ezt megelőzvén és a hal kímélete érdekében csónakba szálltunk a férjemmel, így a további fárasztás csónakból zajlott. Hatalmas erővel bírt, hatalmas élményt adott, ez az az érzés, amiért imádom ezt a hobbit. Közel 1 órán át fárasztottam, végül sikerült szákba terelni. A mérlegelés során 16,5 kg volt a súlya. Lehetséges, hogy a horgásztársaim közt ez a súly nem ritkaság, de számomra az élmény,  amit adott,  felbecsülhetetlen.

Izsóné Pápai Gréta 16,5 kilogrammos gyönyörű pontyot fogott a Félhalmi-holtágban. Forrás: KHESZ

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában