Bemutató

2024.08.08. 19:39

Országos Kyokushin Karate Edzőtábor tagjai edzettek a Gyulai Várfürdőben - galériával, videóval

Az Országos Kyokushin Karate Edzőtábor egyik edzését tartották csütörtökön délután a Gyulai Várfürdőben. Az érdeklődők több mint 160 karatéka látványos bemutatóját tekinthették meg a különleges környezetben.

Papp Gábor

Szabó Ferenc, a gyulai Samuray Kyokushin Karate Sport Egyesület elnöke, elsődanos mester elmondta, a jubileumi, 25. Országos Kyokushin Karate Edzőtábor zajlik ezen a héten Gyulán.

Országos Kyokushin Karate Edzőtábor,Gyulai Várfürdő
Országos Kyokushin Karate Edzőtábora Gyulai Várfürdőben 
Fotó: Bencsik Ádám

Országos Kyokushin Karate Edzőtábor 160 résztvevővel

– Idén klubunk kapta a lehetőséget, hogy az edzőtábort megszervezhesse – tette hozzá Szabó Ferenc. – Egy hosszú, összetett előkészítő munka eredményeként több mint 160 karatéka érkezett az ország számos pontjáról városunkba. A hét eddigi napjain három edzést tartottunk. Pénteken pedig övvizsga következik, ezért csütörtökre igyekeztünk egy pihenősebb napot beiktatni. Ennek megkoronázásaként a Gyulai Várfürdő jóvoltából a csúszdás medence előtti zöld területen hívtuk életre a hét egyik utolsó edzését.

Gyula több helyén edzettek

Szabó Ferenc kiemelte, előzetesen átgondolta, hogy mik azok a látványosságok, kuriózumok, amelyeket mindenképpen meg szeretnének mutatni az ország többi klubjának. Szerdán délelőtt a gyulai várkertben is volt edzés, jártak a Ninja Warrior pályán is, ahol a válogatottak edzettek, és elismerően nyilatkoztak annak nehézségéről. Csütörtökön pedig következett a Gyulai Várfürdő, ami az egyik szimbóluma a városnak. 

Mint mondta, a Gyulai Várfürdő Kft. vezetése nagyon kedvezően fogadta az ötletet, hogy ott is legyen egy edzés.

– A fürdőben mindig nagyon sokan pihennek, mi pedig mindig minél több emberhez szeretnénk eljuttatni a kyokushin karate mozgásanyagát – fogalmazott. – Ekkora tábort ennyi feketeöves sportemberrel több mint 10 éve nem valósítottunk meg. Gyula idegenforgalmi vonzerejének fontos szerepe lehet abban, hogy ennyien eljöttek.

Nagyon sokan nézték meg az edzést

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a fürdő közösségi tér is. 

– Mindig is szerettük volna, illetve szeretnénk a városi rendezvényeket bevonzani a fürdőbe. Nagyon fontos számunkra, hogy egy élő, a várossal együtt lélegző hely legyünk – tette hozzá. – Első alkalommal adtunk helyet a Országos Kyokushin Karate Edzőtábor edzésének, de reméljük nem utoljára. A tréning attrakciónak is kiváló volt, nagyon sokan tekintették meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában