Utazik a Platán

2024.08.03. 10:00

Nagy a készülődés, irány az Al-Duna!

Újabb kirándulására készül az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének a Platán csoportja.

Csete Ilona

Mi vagyunk a satöbbi társaság – mutatta be a nyugdíjas Platán csoport pénteken az orosházi nyugdíjasházban megjelent tagjait nevetve Huszárik István, aki már 15 éve irányítja lelkes és összetartó közösségüket. Miután szakmák szerint szerveződtek a város legnagyobb létszámú nyugdíjas egyesületében a csoportok, a Platánban valóban mindenki (kereskedelem, egészségügy, pénzügy stb.) megtalálta a maga helyét. Sokszínűségükkel, a vidámsággal, a mindenre nyitottsággal reagáló tagok most újabb túrára készülődve összejöttek, hogy pontosítsák a 4 napos programjukat, intézzék az úttal kapcsolatos adminisztrációt. Ekkor beszélgettünk vezetőjükkel, Huszárik Istvánnal.

platán,utazás,kirándulás
A Platán csoport a következő kirándulására készül
Fotó: A szerző felvétele

– Minden hónapban van klubnapunk. Ki is használunk minden alkalmat. Éves programot állítunk össze, ünnepeink éppen úgy vannak, mint amikről megemlékezik az ország, a város. Sokat vagyunk úton. Most 50 fővel, buszos kirándulásra készülünk. És idén nem ez lesz az első: Torockón jártunk, ahova évente visszatérők vagyunk. Fantasztikus a hangulat, ami a csapatunknak köszönhető. Mindig előre nézünk. A mostani kirándulásunkhoz csatlakozik idegenvezető, ellátogatunk Herkulesfürdőre is. Négy nap, 800 kilométer...

A Platán csoport vezetője elárulta, ez nem minden. Lesznek még 1 napos kirándulásaik, csatlakoznak megyei rendezvényekhez, mindjárt itt az október, az idősek napja... Egy biztos: nem unatkozik ez a kis társaság!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában