Gyermekek

2024.08.23. 15:48

Ezredik útját tette meg a Viharsarki Koraszülöttmentő-autó

Ezredik útját tette meg napokban a Viharsarki Koraszülöttmentő-autó – erősítette meg dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke. A mentőautó az első útja még 2019 májusára datálható.

Papp Gábor

Az ezredik úton egy beteg újszülöttet Békéscsabáról vittek Gyulára a mentőautó segítségével

Forrás: Facebook

Augusztus 20-a előtt szállítottunk ezredik alkalommal gyermeket a koraszülöttmentő-autóval, azóta már további öt utunk is volt, pénteken pedig az Országos Kardiológiai Intézetbe megyünk Budapestre, hogy onnan hazahozzunk egy gyermeket Békésbe – mondta el kérdésünkre dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed. Az ezredik úton egy beteg újszülöttet Békéscsabáról vittek Gyulára a mentőautó segítségével.

A mentőautót annak idején Abdul doktor kezdeményezésére alig egy év alatt vásárolták meg közadakozásból. A mozgó koraszülött osztályként funkcionáló jármű az elmúlt években óriási segítséget jelentett, és azzal nem csak koraszülöttöket, de újszülött gyermekeket is szállítottak, szállítanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában