Összefoglaló

2024.09.08. 19:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 8.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 8-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Táncpanoráma címmel nagyszabású táncgála érkezett Békéscsabára, a Szent István térre szombaton.

Nyár közepére a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén fészkelő valamennyi partimadár-faj fiókái kikeltek. A bíbiceknek átlagos, az ugartyúkoknak kiemelkedő költési sikere volt.

Ez már Felsőnyomás, nem Kismegyer, de a csabai tanyai iskola még ma is áll. Sokan mondtak ezért köszönetet a Fatornyos öregdiákjai közül Dzurek Sándornak szombaton. A vállalkozó újította fel az épületet, vendégházat alakított ki. Ugyanakkor megőrizte az egykori emlékeket idéző, megörökítő fényképtablókat, és elhelyezte a falakon. Sőt, szombaton új harangot is megáldottak.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy büntetlen előéletű 41 éves szarvasi férfival szemben, aki figyelmetlenségből rakodógéppel elütötte az egyik munkatársát. A nyomozás során felmerült bűnügyi költség közel 250 ezer forintot tesz ki, a járási ügyészség indítványa szerint azt is neki kell majd megfizetnie.

Zuberecz Tibornak, Békés vármegye fővadászának kiemelkedő szakmai teljesítményét, a vadgazdálkodás és a vadászat érdekében kifejtett erőfeszítéseit, valamint az ágazati érdekképviseletekben végzett munkáját Magyar Nemzeti Vadászrenddel ismerték el a minap. A vadászkamara vármegyei titkára, a vadászszövetség Békés vármegyei elnökhelyettes-fővadásza a minap vette át a rangos elismerést Lakitelken, az országos vadásznapon.

Pár héten belül megoldódhat a műszaki probléma, és újra működhet a Korzó téri szökőkút Békéscsabán – jelentette be nemrég sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester.

Egymillió dolláros borostyánröggel támasztotta ki az ajtaját egy idős asszony.

Két motoros halt szörnyet a hétvégén.



 

 


 


 

 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában