Összefoglaló

2024.09.09. 18:22

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 9.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 9-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Jelenleg összesen hat helyszínen érhető el postai szolgáltatás Békéscsabán – közölte a minap tartott sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester, hozzátéve, hogy az elmúlt hónapokban a vállalkozókkal együttműködésben megkétszerezték a helyszínek számát.

További járdajavítások várhatók Jaminában – ismertette Nagy Ferenc alpolgármester, jaminai önkormányzati képviselő.

Lehet eső, lehet sár – ahogy a meteorológia jelzi Békésben a következő napokra –, de az őszi betakarítású növényeken ez már nem segít. Ugyanakkor hozzájárulhat a csapadék, hogy az őszi vetésű növények alá megkezdhessék végre a talajmunkákat a gazdák. Információink szerint a kukorica- és a napraforgóhozam is óriási különbséget mutat Békésben. Összességében tengernyi a baj a tengerinél.

Személygépkocsi hajtott bele egy motorkerékpárba Békéscsabán, a Gyulai úton, az Alkotmány utcai kereszteződésnél hétfőn délután, nem sokkal két óra előtt.

Immár több mint 10 ezer látogató volt kíváncsi a Tiszák egykori családi otthonára, a geszti Tisza-kastélyra, amelyet június elején adtak át hivatalosan a felújítást követően. A Mandinernek a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője és Geszt polgármestere nyilatkozott, többek között a további tervekről.

Az iskolakezdés számos kérdést vet fel minden tanév elején a tömegközlekedésben is. A lapunkhoz érkezett és a különböző fórumokon megjelenő kérdésekkel megkerestük a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát.

Olajszállító tartálykocsi ütközött egy teherautóval, legalább 48-an meghaltak.

Napokig autózott egy kisfiú holttestével a csomagtartóban a horroranya.
 


 

 


 


 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában