Összefoglaló

2024.09.06. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 6.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 6-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Soha, semmilyen körülmények között ne töltse le ezt a programot! A rendőrség óva int az AnyDesk alkalmazás telepítésétől: egyetlen banki ügyfélszolgálat sem kéri a program letöltését.

Az úszó Pap Bianka címét megvédve aranyérmet szerzett pénteken az S10-es sérültségi kategória 100 méter hát számában a párizsi paralimpián.

Tűzijáték Békéscsabán: műszaki hiba okozta a bajt. Műszaki hiba történt a hatósági vizsgálat megállapítása szerint – mondta Szarvas Péter polgármester pénteki sajtótájékoztatóján arról, hogy miért kötött ki egy társasház tetején egy rakéta az augusztus 20-ai tűzijáték során Békéscsabán.

Megvan a pontos időpont a kishíd átadására. Szeptember 27-én, pénteken 17 órakor várható a József Attila és a Deák utcákat összekötő kishíd átadása – ismertette Szarvas Péter, Békéscsaba polgármester nemrég sajtótájékoztatón.

Felfüggeszti a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete a Napraforgó intézményében a fogyatékossággal élők nappali ellátását – ismertette a pénteken a városházán tartott sajtótájékoztatón Szarvas Péter. Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy mi lesz azzal a 70 fogyatékossággal élővel, családdal, akiket a szolgáltatás megszüntetése érint. A sajtótájékoztatón emellett beszélt Ónodi Henrietta támogatásáról és a CsabaParkban elpusztult kecskegidáról is.

Sporttudományos konferencia a mentális felkészítés, teljesítmény és a fenntarthatóság jegyében. A Röplabda Specifikus Módszertani Központ, a Magyar Röplabda Szövetség és a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület szervezésében jeles előadókkal harmadik alkalommal rendezi meg a Békéscsabai Röplabda Akadémián a Nemzetközi Sporttudományos Konferenciát.

Idén nem várható változás a szarvasi kastélyok tulajdonjogában. A szarvasi városvezetés csütörtökön számolt be arról az egyeztetésről, melyet szerdán folytatott az önkormányzat képviseletében Babák Mihály polgármester és dr. Melis János címzetes főjegyző az Építési és Közlekedési Minisztériumban. A találkozó célja a Bolza-kastély és a Csáky-Benz kastély tulajdonjogával kapcsolatos önkormányzati kezdeményezés volt.

A békési ortodox templomot vármegyei értéknek javasolják. A békési köznyelvben csak „oláh templomként” ismert görögkeleti (ortodox) templomot terjeszti fel Békés városa a vármegyei értéktárba – számolt be a döntésről Mucsi András képviselő, a helyi értéktár bizottság elnöke. A békési ortodox templom a 18. század végén épült.

Elkészült a kutatás: elárulták, hogy okoznak-e agydaganatot a mobilok. Kiderült, hogy van-e összefüggés a mobiltelefon-használat és az agydaganat között.

Hazánkban a Temu online piactér leginkább szürreálisan alacsony árairól ismert, melyekből józan ésszel még a szállítási költségeinek sem lehetne megtérülniük. Ennek ellenére hihetetlenül nyereséges. Vagy mégsem?

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában