Még az avatás előtt

3 órája

Eldőlt, hogy kinek a nevét veszi fel a csabai kishíd

Egy emléktáblát is elhelyeznek az újjáépült kishídnál, valamint el is nevezik egy csabai hírességről – döntött a minap tartott ülésén a városi közgyűlés. A kishíd átadóját pénteken tartják.

Licska Balázs

A beruházás során elbontották a korábbi hidat Békéscsabán, a Deák utca és a József Attila utca között, hogy aztán helyette egy vadonatújat építsenek. Az újjáépült kishíd szeptember 27-én, pénteken, a Munkácsy Fesztivál részeként nyílik meg a közönség számára. A Derkovits sori hídfőnél immár elhelyezték az Ásító inas szobrát, az alkotásról is akkor hull majd le a lepel.

kishíd, Békéscsaba, átadó
Szeptember 27-én, pénteken tartják a kishíd átadó ünnepségét Békéscsabán. Fotó: Licska Balázs

87 éven át szolgálta a békéscsabaiakat a korábbi kishíd

A korábbi híd volt az Élővíz-csatorna felett átívelő első vasbeton gyaloghíd, 1936 és 2023 között szolgálta a közlekedőket. Azt a kishidat Csaba Gyula városi mérnök tervezte. Az ő emlékére, tiszteletére helyeznek majd el egy emléktáblát az Árpád sori hídfőnél. Az emléktábla és az elhelyezés költségeihez a család is hozzájárul, Békéscsaba pedig 230 ezer forintot biztosít.

Csabai hírességről nevezik el a kishidat

A másik döntés, amely érinti az újjáépült kishidat, hogy azt a békéscsabai kórházat alapító főorvosról, Réthy Pálról nevezik el. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában