Testületi ülés

3 órája

Orosháza képviselői segítik a gyógyító munkáját

Orosháza jelenlegi képviselő-testületének utolsó ülését tartották meg kedden a városházán. A napirendek tárgyalása előtt egy sürgősségi indítványról született döntés

Csete Ilona

A ciklus utolsó testületi ülésén Raffai János arra kérte képviselőtársait, tárgyaljanak meg egy sürgősségi előterjesztést. Indok: az 5. számú háziorvosi körzetben gyógyító dr. Fülöp Sára rendelőjének épülete mielőbbi állagmegóvó beavatkozásra szorul. A munkálatokhoz támogatásra volna szüksége az orvosnak.

Orosháza, képviselők, gyógyító, munka
Utolsó képviselő-testületi ülés Orosházán. Fotó: Nagy Kristóf

Dávid Zoltán polgármester elfogadta az indokot, napirendre tűzte az előterjesztést. A képviselők meghallgatták a doktornőt, aki arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy azt az örökséget viszi tovább, amit nagyapja, dr. Krajczár István hagyott reá. Ezért is döntött Orosháza mellett és folytatja a gyógyítást az 5. számú háziorvosi körzetben. Ám az ingatlan, az ellátásbiztonság érdekében felújításra szorul. Ki kell költöznie a Szabó Dezső utcai épületből hétvégén, átmeneti megoldásként a kórház régi rehabilitációs tömbjében folytatja a gyógyító munkát. Néhány hónap után, ha végeznek az épületfelújítással, visszaköltözik.

A doktornő kérte a színvonalas betegellátáshoz nélkülözhetetlen felújításhoz testület a támogatását. Egyhangú volt a segítő szándék. Az is elhangzott, hogy az önkormányzat azzal is segít, hogy az átmeneti időre a bérleti díj fizetését vállalja.

Dr. Burai Mihály jegyző egy határozati javaslatot fogalmazott meg: Orosháza képviselő-testülete dönt arról, hogy felhatalmazza a polgármestert, hogy megvizsgálja a kérelmet előterjesztő háziorvos kizárólagos tulajdonában álló Szabó Dezső utcai épületre önkormányzati forrást beruházás jogcím alatt jogilag megalapozottan biztosíthat-e a kérelemben előterjesztett feltételek mellett. 

A támogató döntés 13 igennel egyhangú volt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában