Motorosok is töltenek

2024.09.13. 10:01

Kolbászt gyúr a város, izgalmasak a Csabai Kolbászfesztivál versenyei

A 27. Csabai Kolbászfesztivál programja minden napra tartogat valami különlegeset: gyermekek, motorosok, diákok, nemzetközi csapatok és mangalicarajongók is összemérhetik kolbászkészítő tudásukat. Hégelyné Győrfi Ilona programigazgató kiemelte, a versenyek mellett gasztronómiai bemutatók, hagyományőrző programok is várják a látogatókat október 24–27. között a CsabaParkban.

Nyemcsok László

Hégelyné Győrfi Ilona hangsúlyozta, október 24-én, csütörtökön az óvodások és általános iskolások veszik kezükbe a kolbásztöltőt. Az esemény célja, hogy a legkisebbek is megismerkedjenek a csabai kolbászkészítés hagyományával, miközben egy vidám és közösségépítő légkörben versenyeznek. 11 órától a „Gyúrj a motorosokkal!” nevű tematikus kolbászgyúró verseny lesz a fő attrakció, ahol a motorosok és rajongóik csapnak össze a kolbászkészítés mesterségében. Az 5 fős csapatok különleges jelmezekben, motoros stílusban jelennek meg, ami garantálja a fergeteges hangulatot.

kolbász, gyúr, fesztivál, csabai kolbászfesztivál
A kolbászé és a vidámságé lesz a főszerep a 27. Csabai Kolbászfesztiválon is. Fotó: Beol-archív

Október 25-én, pénteken a középiskolások és egyetemisták versenyeznek a legjobb kolbászkészítő címért. A fiatalok a Mokry Sámuel sátorban mérkőznek meg, ahol barátaikkal és osztálytársaikkal közösen, jókedvűen gyúrják a kolbászt. Ez a verseny évek óta népszerű a fiatalok körében, ahol nemcsak a gasztronómiai tudásukat, hanem a közösségépítési képességeiket is megmutathatják.

– A szombati nap, október 26-a, a nemzetközi csapatoké. A Nemzetközi Kolbászgyúró Versenyen számos ország képviselői vesznek részt, akik a világ minden tájáról érkeznek, hogy megmérettessék magukat a csabai kolbászkészítés mesterségében – ecsetelte Hégelyné Győrfi Ilona. – A verseny hangulata különleges, hiszen a különböző kultúrák találkozása új ízeket és élményeket hoz magával. – Október 27-én, vasárnap a mangalicából készült kolbász kerül a középpontba. A mangalica kolbászgyúró verseny során a résztvevők a legjobb mangalicahúsból készítenek kolbászt, valamint ezen a napon zajlik még a töltöttkáposzta-főző verseny, ahol hagyományos ételek készítésében mérhetik össze tudásukat a résztvevők.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában