Sportolás

3 órája

Műfüves pálya újult meg összefogással az Implom iskolában - galériával, videóval

Átadták a gyulai Implom József Általános Iskola megújult műfüves pályáját szerdán reggel az Implom-sportnap keretében. A műfüves pálya felújítása több szervezet és a szülök összefogásával valósult meg.

Papp Gábor

Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő elmondta, másfél éve pályáztak az Id. Christián László Városi Sporttelepen található nagy műfüves pálya felújítására. Az összesen 175 millió forintos beruházás megvalósulásához az önkormányzat 10 százalékos saját forrást biztosított.

Műfüves pálya
Műfüves pálya felújítása több szervezet és a szülök összefogásával valósult meg. 
Fotó: Kiss Zoltán

Műfüves pálya újulhatott meg egy másik beruházás eredményeként

– A rekonstrukció során felszedték a korábbi műfüvet a granulátumokkal együtt – fogalmazott Kónya István. – Ezután kezdődött meg az együtt gondolkodás Kertes Istvánnal, a Gyulasport Nonprofit Kft. ügyvezetőjével és Teleki-Szávai Krisztinával, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatójával, hogy melyik iskola tudná hasznosítani a használt, de nagyon jó állapotú műfüvet.

Kónya István hangsúlyozta, a körzet önkormányzati képviselőjeként különösen fontosnak tartotta, hogy az Implom iskola 40-szer 20 méteres műfüves pályáját megújítsák, mert arra nagyon ráfért a rekonstrukció. 

Komoly összefogás alakult ki

– Komoly összefogás alakult ki. A szülők, a szülői munkaközösség kiemelt szerepet vállaltak a kivitelezésben, ahogy a Gyulasport munkatársai is segítettek – tette hozzá. – Az összefogás eredményeként, használt, de sokkal jobb minőségű, műfüves pályát használhatnak a tanulók. Egy ilyen, 40-szer 20 méteres pályát érintő fejlesztés nagyságrendileg 30 millió forintba kerülne, de ebben az esetben sikerült minimális összegből megoldani a beruházást.

Az Implom-hét keretében ünnepeltek

Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója kiemelte, az Implom-hét keretében ünnepelhették a megújult műfüves pálya átadását. Az Implom-héttel kapcsolatban elmondta, a rendezvénysorozat részeként a névadó előtt tisztelegve kiemelt szerepet kap a múlt, a jelen és a jövendő.

– Az Implom iskolában a diákok nem csak tudásban, műveltségben, hanem értékekben is gazdagodnak, hogy felelős és tudatos felnőttekké váljanak – folytatta a gondolatot. – A jövőnket jelentős mértékben befolyásolja, hogy miként éljük jelenünket, miként éljük meg jelenünket.

Ezt tekintette kiinduló pontnak a gyulai önkormányzat, a Gyulasport Nonprofit Kft. és Gyulai Tankerületi Központ, amikor megszületett a műfüves pálya megújításnak gondolata. 

Teleki-Szávai Krisztina elmondta, fenntartóként kiemelt feladatuknak tekintik a biztonságos és 21. századi igényeknek megfelelő oktatás és sportkörnyezet biztosítását. Ennek kapcsán kitért arra, hogy az iskola korábban az önkormányzat és a tankerület együttműködésének köszönhetően, pályázati támogatás segítségével tornaszobával gazdagodott, sporteszközöket is beszerezhetett az intézmény, és most megújult a műfüves pálya is.

A korábbi pálya elkopott

Szintai Éva, a Gyulai Implom József Általános Iskola igazgatója kifejtette, a gyermekek tanítása mellett a nevelésüket is nagyon fontosnak tartják, aminek lényeges eleme a testkultúra. 

– Nagyon jó kezdeményezésnek gondoljuk a mindennapos testnevelést. Az aktív iskolai program is része ennek, illetve a Gyulasporttal való együttműködés eredményeként délután edzések is zajlanak intézményünkben – tette hozzá. – A korábbi műfüves pálya így az órai foglalkozások és a szabadidős programok alatt elkopott, ezért is jelentett sokat, hogy lehetőség nyílt a felújításra, amiben a tankerületi központ, a Gyulasport, az önkormányzat, illetve kétkezi munkájukkal a szülők is segítettek.

 

Kiemelte, a gyerekek nagyon várták, hogy mikor vehetik használatba a pályát, amire a legméltóbb alkalomnak az Implom-hetet tartották. 

Valamikor salakos pálya volt az udvaron

Kertes István, a Gyulasport Nonprofit Kft. ügyvezetője emlékeztetett arra, hogy egykoron, néhány évtizede salakos pálya, illetve egy távolugró gödör volt megtalálható az iskola udvarán.

– Valamit átadni, egy közösségnek segíteni mindig nagy öröm, és most különösen értékes, hogy a beruházás széleskörű összefogással valósult meg – tette hozzá. Szólt arról, hogy a Gyulasportnál sportoló fiatalok közül sokan az iskolából kerülnek ki, ezért is volt fontos, hogy támogassák a sportolást az intézményben.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában