Tanévnyitó

2024.09.02. 17:00

Műfüves sportpályát adtak át Méhkeréken – galériával

Átadták a megújult és immár műfűvel borított sportpályát Méhkeréken, az általános iskola hétfői tanévnyitó ünnepségén. Az intézmény nevelőtestülete augusztus 20-a alkalmából miniszteri elismerő oklevelet érdemelt ki, ezt szintén a rendezvényen nyújtották át.

Licska Balázs

Becsöngettek hétfőn a Méhkeréki Román Nemzetiségi Kétnyelvű Általános Iskolában, a néptáncosok műsorával is színesített tanévnyitó ünnepségen pedig átadták a megújult, immár műfüves sportpályát. Gyula önkormányzatának felajánlásából használt, ám kiváló állapotban lévő műfüvet kaptak, ezzel borították le a sportpálya elaggott aszfaltburkolatát. A telepítést Méhkerék szakemberei vállalták, a felmerülő költségekhez pedig hozzájárult a fenntartó Gyulai Tankerületi Központ.

műfüves, sportpálya, átadó, tanévnyitó, Méhkerék
A miniszteri elismerő oklevelet Martyin-Ruzsa Anna igazgató vette át a nevelőtestület nevében
Fotó: Lehoczky Péter

Elismerő oklevelet érdemelt ki a nevelőtestület

A közelmúltban, augusztus 20-a alkalmából Magyarország belügyminisztere, dr. Pintér Sándor elismerő oklevelet adományozott a Méhkeréki Román Nemzetiségi Kétnyelvű Általános Iskola nevelőtestülete számára. Az elismerést szintén a tanévnyitó ünnepségen adta át dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója a méhkeréki intézmény igazgatója, Martyin-Ruzsa Anna számára.

Méhkerék a hazai románság bölcsője, értelmiségi rétegének bázisa

A méltatás során elhangzott: a Méhkeréki Román Nemzetiségi Kétnyelvű Általános Iskola nevelőtestületének hivatástudata példaértékű. A mindennapokat, a nevelő-oktató munkát a román nemzetiségi köznevelés magas szintű megszervezése, a kulturális identitás megőrzése határozza meg. Az intézményben a kétnyelvű román nemzetiségi nevelés-oktatásban résztvevő gyermekek és ifjak tanulmányi előmenetelének eredményessége, a versenyeken, rendezvényeken, szakmai programokon való kitűnő szereplése, sikeres megmérettetése az általános iskola és a település legfontosabb célkitűzését is segíti: azt, hogy Méhkerék a hazai románság bölcsője, az értelmiségi rétegének bázisa maradhasson, illetve folyamatosan erősödhessen. Kiemelték: valamennyi méhkeréki pedagógus szemléletét, hozzáállását ez határozza meg.

Sok-sok önzetlenség kellett a műfüves sportpályához

Méhkerék polgármestere, Tát Margit beszédében külön szólt az elsősökhöz és a nyolcadikosokhoz, valamint a pedagógusokhoz, akik féltve és szeretve nevelik, segítik a gyermekeket a szárnybontogatásaikban. Köszönetet mondott azért, hogy a méhkeréki gyerekek az ütött-kopott, töredezett betonpálya helyett mostantól műfüves sportpályát használhatnak. Kiemelte, hogy ehhez sok-sok önzetlenségre, segíteni és tenni akarásra volt szükség. Megemlítette a felajánlás kapcsán Gyula önkormányzatát, dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, valamint Kónya István, Gyula alpolgármestere, a vármegyei közgyűlés tanácsnoka támogatását. A fenntartó Gyulai Tankerületi Központ vezetésének szerepvállalását szintén kiemelte, hiszen biztosította a borítás rögzítéséhez szükséges ragasztót; és dr. Kovács József országgyűlési képviselő segítségét is aláhúzta.

műfüves, sportpálya, átadó, tanévnyitó, Méhkerék
A megújult és immár műfüves sportpályán dr. Kovács József és Kónya István végezték el a kezdőrúgást
Fotó: Lehoczky Péter

A kezdőrúgás után birtokba vették a műfüves sportpályát

A megújult és immár műfüves sportpályán a kezdőrúgást dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Kónya István, Gyula alpolgármestere, a vármegyei közgyűlés tanácsnoka végezte el. Beszédében az intézmény történetét, fejlődését elevenítette fel dr. Kovács József, aláhúzva, hogy egyre színvonalasabb az oktatás a méhkeréki általános iskolában, ami fontos azért, hogy minden gyermek számára egyenlő esélyt biztosítsanak. 

Kónya István pedig – ha már műfüves sportpályát avattak – sporthasonlattal élt, és beszédében úgy fogalmazott, hogy a Méhkeréken elért eredmények a csapatmunkának köszönhetők, és hozzátette, hogy egy csapatnak akkor megy jól, ha mindenki hozzáteszi saját tudását és akaratát. 

Emlékeztetett: Gyulán, a városi sporttelepen felújították a műfüves sportpályát, így vált szabaddá 8 ezer négyzetméternyi műfű, amelyből most került Méhkerékre is. Gyulán fontosnak ítélik, hogy segítsék a sarkadi járásban élő fiatalokat is, megemlítette, hogy a futball tekintetében a Gyulasport Nonprofit Kft. kiemelt körzetközpont. Azzal, hogy megújult Méhkeréken a műfüves sportpálya, javultak a mindennapos testnevelés feltételei, tehát minden általános iskolást támogattak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában