Gasztronómia

3 órája

Hajtásban és bölénygulyással verték a mezőnyt a sarkadiak Nagyszalontán

A fogathajtás és a gasztronómia szerelmeseit egyaránt várta Sarkad testvérvárosa, a határon túli Nagyszalonta a közelmúltban. A rendezvényen a sarkadiaknak termett a legtöbb babér.

Licska Balázs

A Sarkadon jól ismert és eredményes hajtó, Kiss Zoltán az akadályhajtást megnyerve a dobogó legfelső fokára állhatott, ezzel is tovább öregbítve a sarkadi fogathajtás és lovassport hírnevét. Kiss Zoltán a versenyen legjobb eredményt elért hajtóként a vándorserleget is elhozta, annak egy évre lehet a tulajdonosa – írták Sarkad Facebook-oldalán.

sarkadiak, Nagyszalonta, bölénygulyás, hajtás
Sikeresen szerepeltek hajtásban és bölénygulyás-készítésben is a sarkadiak Nagyszalontán. Fotó: Sarkad város Facebook-oldala

A gasztronómiai feladat sem volt szokványos: bölénygulyást kellett készíteni. Sarkadot a Jánki Erzsébet, Sárköziné Jánki Mária és Váczi Erzsébet alkotta egylet képviselte. A szakértő zsűri egyhangú döntése alapján a 12 csapatból álló mezőnyben a sarkadiak készítették a legfinomabb bölénygulyást, tehát a rendezvényen a sarkadi gasztronómia hírnevét is vitték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában