Változtatás

2024.09.02. 12:01

Szelektív hulladékgyűjtőket számoltak fel az áldatlan állapotok miatt

Felszámolták a Szánthó Albert utcai szelektív hulladékgyűjtőket Békésen – tájékoztatott Polgár Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője, alpolgármester. A szelektív hulladékgyűjtőknél hosszabb ideje áldatlan állapotok uralkodtak, ezért volt szükség a változtatásra.

Papp Gábor

Az áldatlan állapotok nem maradhattak így, ezért is léptek Békésen. Fotó: Jenei Péter

– A Szánthó Albert utcában hosszabb ideje áldatlan állapotok uralkodtak a szabadon elérhető szelektív hulladékgyűjtők körül. Sokan szétszórták a szemetüket, az üveggyűjtőkbe például pizza, a papírhulladék helyére pedig nyugágy is került már, és még lehetne sorolni a gondokat – fogalmazott Polgár Zoltán, aki nagyon fontosnak nevezte, hogy a problémákat nem a környéken élők okozzák, a tapasztalatok és a visszajelzések szerint máshonnan hordták ide a szemetet, de ennek a környékbeli lakosok itták meg a levét, illetve a közeli iskola környékét is elcsúfította mindez.

Szelektív hulladékgyűjtők: két lépésben változtattak

Kifejtette, az áldatlan állapotok felszámolására két párhuzamos lépést valósítottak meg, többek között a Karacs Teréz utcai lakók kérésének eleget téve.

– Egyrészt felszámoltuk szelektív gyűjtőket – folytatta a gondolatot. – Másrészt, a környéken több helyen, például az említett Karacs Teréz utcában zárt kukatárolókat telepítettünk, illetve telepítünk a jövőben, amelyekben a szelektív gyűjtők is helyet kapnak, helyek fognak kapni.

A gondolkodásmódban is változtatásra van szükség

Hangsúlyozta, minden erővel azon lesznek, hogy az összes lehetséges eszközt bevessék azokkal szemben, akik elcsúfítják a várost.

– Nagyon lényegesnek tartom, hogy nemcsak a kamerahálózat bővítése a megoldás, hanem a gondolkodásmódban, a szemetelők fejében is rendet kellene tenni – tette hozzá. – A rendezett, tiszta környezet nagyon fontos, aminek érdekében minden rendelkezésre álló eszközzel folyamatosan teszünk és tenni is fogunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában